Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Aslı ve Gamze ödülleri geri vermeli

2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'in ardından, gümüş madalya kazanan Gamze Bulut'un da doping yaptığı kesinleşti.
Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF), Londra Olimpiyatları'nın ardından çıktığı yarışlarda kötü dereceler elde eden Gamze Bulut'u takibe almıştı. Biyolojik pasaportunda normalin dışında meydana gelen sapmalar nedeniyle 1992 doğumlu sporcunun dopingli olduğuna kesin olarak karar verildi. 2012 Londra Olimpiyatları'nda kadınlar 1500 metrede yarışarak altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ve gümüş madalya kazanan Gamze Bulut'un doping yaptıkları ortaya çıktı.
Türk atletizmi ve sporu için kara gün.
Oysa ne çok sevinmiştik, gurur duymuştuk Aslı ve Gamze için. En kötüsü de aldatılmış olmak zaten.
Aslı ve Gamze; hem Türk sporuna kara bir leke sürdü, hem de milyonlarca insanı aldattı. Bu işten Atletizm Federasyon başkanından antrenörlere, sporculara kimler sorumluysa acilen cezalandırılmalı.
Yazarken bile üzülüyorum ama Aslı ve Gamze; devlet ve özel kurumlardan alınan ödülleri geri iade etmeliler. Bu nasıl olacak, para ödülleri harcanmışsa nasıl iade edilecek doğrusu çok merak ediyorum.
Ama Aslı ve Gamze'nin ödülleri geri iade etmesi çok önemli.
Aslı ve Gamze bundan sonra 'altın vuruş' yapar gibi olimpiyatlarda ödül alıp köşeyi dönmeyi kafasına koyanlara ibretlik örnek olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA