Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sosyal medya magandaları yandı

Türkiye Noterler Birliği, sosyal medyada hakaret eden kişilere dava açılmak istendiğinde ekran görüntüsünün yeterli olmaması ya da ilgili paylaşımın silinmesi gibi durumlara karşı 'Elektronik Ortamda Tespit' uygulamasını devreye aldı. Noterler de artık Twitter, Facebook gibi sosyal ağları takip edecek.

HER ŞEY KONTROL EDİLECEK
Hürriyet'ten Vahap Munyar'a konuşan Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkanı Yunus Tutar, "TNB'yi 7/24 hizmete açıyoruz. Artık TNB olarak sosyal medyada ya da internet sitelerinde gördüğünüz, okuduğunuz bir yayını, haberi kayıt altına almak istediğinizde bunu yapabileceksiniz. TNB portalına girerek, tespit edilmesini istediğiniz yeri online seçebileceksiniz" dedi.
Noter devreye girdiyse bu önemli bir gelişme. İnsanlar eskiden sosyal medyadaki hakaret ve nefret suçlarıyla pek uğraşmıyordu.Dava açmak isteseler bile nasıl kanıt toplayacaklarını bilmiyorlardı. 'Elektronik Ortamda Tespit' uygulaması her şeyi kolaylaştıracak ve "Nasıl olsa beni bulamazlar" diyen sosyal medya magandalarını köşeye sıkıştıracak gibi görünüyor. Güzel bir gelişme.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA