Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Suriyelilerin kampında mama tüketimi patlamış

Suriyeli mültecilerin kaldığı kamplarda bebek mamalarının afrodizyak (cinsel gücü artırıcı) etkisinin olduğuna dair dedikodu kulaktan kulağa yayılıyormuş. İddiaya göre; dedikodunun yayılması ile birlikte, ergenlik çağını aşmış gençler ile özellikle 50 yaş üstü erkekler, aşırı oranda mama tüketmeye başlamış. Hatta bazı kamplarda kadınlar da aynı gerekçeyle mamaya yönelmiş. İddiaya göre; kamp dışındaki evlerde veya gönüllü kamplarında kalanlar da aynı dedikoduya inanınca, bazı ilçelerde mama sıkıntısı baş göstermiş.
Enteresan, bu bilgiler asparagas bir haber gibi duruyor değil mi? Ama bu haberi Habertürk gazetesinin saygın siyaset yazarı Muharrem Sarıkaya, bizzat kampları ziyaret ettikten sonra yazdı.

152 BİN SURİYELİ BEBEK
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan açıkladı; Türkiye'de doğan Suriyeli bebeklerin sayısı 152 bine ulaşmış. Bu arada bebek mamaları da pahalı; kutusu 40-50 lira. Çocuk bezi ve bebek maması parası yüzünden ikinci çocuğu yapmayı düşünmeyen aileler tanıyorum ben.
Kutu kutu bebek maması yiyen erkekleri gözünüze getirin! Bu nasıl bir içgüdü acaba?
Suriyeli aileler; çadırda 16, konteynerde ise 25 metrekarelik alanlarda ortalama beş kişi kalıyor ama çadır kentlerde günde ortalama 125 çocuk doğuyor. Nüfusun genç kalması için 'Üç çocuk yapın' uyarılarına rağmen ülkemizde lüks evlerde, rahat hayat sürüp ikinci çocuk yapmayı düşünmeyen ya da çocuk yerine kedi-köpek bakanları düşününce durum daha da enteresanlaşıyor değil mi?
Suriye'de savaş devam ederken, bombalar yağarken; Türkiye'de zor şartlarda yaşayan Suriyeli göçmenler, neden kutu kutu mama yiyip çocuk yapmaya çalışıyor dersiniz?

HAYATA TUTUNMAK
Marmara depreminden sonra ünlü bir prezervatif markası, depremden sonra prezervatif satışlarının arttığını açıklamıştı.
Yani insanlar yine deprem olur mu korkusu ve kaygısıyla uyuyamadıkları için daha çok seks yapmıştı. Belki de Suriyeli işsiz mülteciler, can sıkıntısından daha çok sevişiyor olabilirler. Bu konuda insan psikolojisine dair daha birçok fikir ortaya atmak mümkün.
Araştırmalar; savaşlardan sonra dünya nüfusunun hızla arttığını gösteriyor. Özellikle 2. Dünya Savaşı'nın yaralarının sarıldığı 1950'lerden sonra dünya nüfusu katlanarak arttı. Her şeyini kaybetmiş Suriyeli göçmenler de doğal olarak hayata tutunmak, geleceğe dair umutlanmak için daha fazla çocuk yapıyor.
Bu yazıyı okurken dinlenecek şarkı da rahmetli Ahmet Kaya'dan gelsin: 'Kum Gibi.' 'Martılar ağlardı çöplüklerde Biz seninle gülüşürdük... Şehirlere bombalar yağardı her gece, biz durmadan sevişirdik.'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA