Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sosyal medya işlevini kaybetti

Belçika hükümeti, Brüksel'deki terör saldırılarından sonra interneti tüm ülkede ücretsiz yaptı; halkı, yardım çağrıları ve iletişim için sosyal medyaya yönlendirdi. Bizde bu yönlendirmenin benzerleri çeşitli doğal afetlerde yaşanmıştı, sosyal medya çok işe yaramıştı. Bütün bir ülke organize olmuş, iletişim ve yardım kampanyaları için sosyal medyayı kullanmıştık.
Şimdi ise Türkiye'de sosyal medya terörün propaganda aleti adeta. Terör örgütlerinin sempatizanları hem asılsız bombalama haberleri yayıyor, hem parçalanmış ceset fotoğrafları paylaşıyor, hem de algı operasyonlarıyla halkta korku ve endişeyi artırıyorlar. 'Ekonomiyi durduralım, tüketmeyelim' diye boykot çağrısında bulunan hainleri de unutmayalım. Halbuki sosyal medya terör saldırıları gibi olağanüstü durumlarda çok işe yarıyor. Ne yazık ki, bizde sosyal medya bu işlevini kaybetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA