Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuk parkları Pitbull dolu!

İstanbul Üsküdar'da başıboş bir pitbull sokakta vatandaşlara saldırdı. Olayda üç kişi yaralandı. Köpek ise otomobili ile zincirine basan bir genç tarafından durduruldu.
Bu kaçıncı pitbull saldırısı haberi! Hani bu vahşi köpekler yasaklanacaktı, Pitbull cinsi köpeklerin toplanması için yasa çıkmıştı!

SİLAH GİBİ TEHLİKELİ
Daha önce Pitbull cinsi köpeklerin doğalarındaki saldırganlığın dışavurumunun, yetiştirilme tarzlarıyla alakalı olduğunu yazmıştım. Yavruyken sevgi dolu bir eğitimden geçen bir Pitbull'un, saldırganlığı törpüleniyor. Peki, siz hiç etrafınızda Pitbull'u kuzuya çevirmiş birine rastladınız mı? Tabii ki hayır (istisnalar hariç)... Pitbull cinsi köpekler genelde güç gösterisi için besleniyor.
Ben hiç bu köpekleri gezdiren -kadın, erkek fark etmez- tipi düzgün bir insana rastlamadım. Nerede bir arıza tip varsa, Pitbull gezdiriyor...
Bu köpekler yurt dışından kaçak sokuluyor ama bunu engellemek adına kimse yaptırımda bulunmuyor. Bu cins köpeklere bakmak da zor. Birçok kişi bu köpekleri bakamayacağını anlayınca sokağa salıyor. Asıl tehlike de o zaman başlıyor... Üsküdar'daki son saldırıda, Pitbull, boynunda zinciri başıboş dolaşıyormuş.
Eğer bu köpek kötü yetiştirilmişse, silahtan bile daha tehlikelidir.
Birçok ülkede Pitbull beslemek yasakken, bizde 'Kurtlar Vadisi' tipli arıza gençler, güç gösterisi olsun diye Pitbull gezdiriyor. Daha da kötüsü İstanbul'da yeşil alan az olduğu için, çocuk parkları Pitbull gezdirenlerle dolu.
Yetkililerin harekete geçmesi için illa çenesi 25-35 kilo basan Pitbullar'dan birinin bir bürokratı ısırması mı gerekiyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA