Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Janti’ poptaki boşluğu doldurur

Altı yıl bekledikten sonra Tarkan'dan Türk sanat müziği albümü gelmesi, pop müzikte büyük bir boşluk oluşturdu aslında. Murat Boz'un 'Janti'si tam zamanında piyasaya çıktı. Tabii bu albüm, Boz'un kendini TV8 yarışmalarına adayıp hayranlarını beş yıl bekletmesini affettirir mi, bilemem.

GECİKMİŞ ALBÜM
'Janti', gecikmiş bir albüm ama içeriği sağlam. Albümün prodüktörlüğünü de Boz'un üstlenmesi önemli bir ayrıntı.
Boz'un bu albüm için 14 ay çalışması meyvelerini vermiş. Albümün çıkış parçası 'Janti'de Türk popçularda artık hastalığa dönüşen atarlı sözlerin olmaması güzel.
'Janti'; dinlerken insana mutluluk veren, enerjik, kendinizi iyi hissedeceğiniz bir şarkı. Bu nedenle yaza damgasını vurabilir.
'Üzüm' şarkısı ise Tarkan esintileri taşıyor; eğlence mekanlarında bol bol çalınır.
'Direniyorsun'un naif sözlerini sevdim; dinledikçe seveceğiniz şarkılardan biri. 'Bir Dünya' tam bir Soner Kabadayı şarkısı. 'Yana Döne'nin temposu yüksek, bu şarkı da gece kulüplerinde istek alır.
'Janti'nin klibinde Justin Timberlake esintileri var ama pop müzikte artık herkes herkesten esinleniyor. Klibin 1930'ları yansıtan retro havasını sevdim.
Türk gençliğinin pop müziğinde atarlı tutarlı sözlere değil pozitif şarkılara ihtiyacı var. 'Janti'yi bu açıdan da önemsiyorum.
Murat Boz'a yolun açık olsun diyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA