Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Game of Thrones’ izleyenlere yarım gün izin

Fenomen dizi 'Game of Thrones'un yeni sezonunun yayın tarihi (24 Nisan) yaklaştıkça enteresan haberler gelmeye devam ediyor. İngiltere'de teknoloji şirketi +rehabstudio;
Game of Thrones'u rahatça izleyebilsinler diye çalışanlarının hafta sonu tatilini 2.5 güne çıkarmış.
Şirket, Linkedin'den yaptığı açıklamada; yeni sezonun yayınlandığı bölümlerin sonrasında, çalışanlarının yarım gün izin kullanabileceğini açıkladı. Yani +rehabstudio çalışanları, 10 haftalığına haftada 2.5 gün tatile hak kazanmış oldu.
Sanki dizinin viral reklamı gibi duran bir haber değil mi?
Ama +rehabstudio, Google, Starbucks ve Disney gibi şirketlere hizmet sağlayan tanınmış bir şirket; dizinin reklamına alet olacaklarını sanmam. 'Alt tarafı bir dizi, ertesi gün izlesinler' diyenlerinizi duyar gibiyim.
Evet, fazla abartmaya gerek yok ama +rehabstudio, burada çalışanların mutluluğuna ne kadar önem verdiğini gösteriyor aslında. Son dönemde yapılan birçok araştırma; şirketlerin mutlu çalışanlara sahip olmasının satışlarını artırdığını, çalışan memnuniyetinin hemen müşteri cephesine yansıdığını gösteriyor.
Bizde hangi şirketin aklına gelir çalışanına dizi izni vermek!
Kulağa absürt geliyor değil mi?
Ama +rehabstudio gibi önce çalışanın mutluluğunu düşünenler daha çok kazanıyor.
İşte buna bir örnek: Dünyaca ünlü ABD'li perakendeci Sears Roebuck'ta gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçları; çalışanların memnuniyet düzeyindeki 5 puanlık artışın, müşteri memnuniyetini 1.3 puan artırdığını ortaya koyuyor. Bu artış da şirketin gelirlerini 0.5 puan artırmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA