Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Divan’da ‘Eskimeyen Tatlar’

Divan Restoranları'nın 'Eskimeyen Tatlar' mönüsünü, damak tadına güvendiğim, arkadaşlarımdan duyuyordum, sonunda Divan Brasserie Bebek'te tatma fırsatım oldu.
Zeytinyağlı kabak çiçeği dolmasından vişneli etli yaprak sarmasına, Arnavut ciğerinden işkembeli nohuta kadar geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez birçok lezzetini tattım.
Bu yemekleri ne yazık ki, artık her yerde yiyemiyoruz. Bir dünya mutfağıdır gidiyor; klasik sulu yemekleri bile sadece esnaf lokantalarında yiyebiliyorsunuz. Her yerde fastfood restoranlar vs... İnsanlar artık geleneksel Türk yemeklerini annelerinin evinde yiyebiliyorlar.
Ne yazık ki, birçok tarif büyüklerimizin aramızdan ayrılmasıyla birlikte unutulup gidiyor.
İşte bu açıdan Divan Restoranları'nın 'Eskimeyen Tatlar' mönüsünü önemsiyorum ve sizlere de tavsiye ediyorum.
Bebek Brasserie'ın ünlü şefi Vedat Dönmez, asıl sürprizi yemeğin sonuna sakladı; sunduğu dondurmanın içinde ne olduğunu sordum. Tarçın, karanfil tadını aldım ama içinde tam ne olduğunu bulamadım.
Meğer yediğim akide şekerli dondurmaymış.
Portakallı pelteye ise bayıldım.
Bir portakalın içinde badem...
Meyvelerle süslü, çok hafif ama müthiş leziz bu tatlının tarifini;
Şef Dönmez, Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding yönetim kurulu üyesi 88 yaşındaki Semahat Arsel'den almış. Bu tatlıyı Semahat Hanım'ın annesi yaparmış.
Semahat Hanım, hâlâ Divan restoranlarının mönüsüyle yakından ilgileniyormuş, öneriler sunuyor ve yemekleri tadıyormuş.
'Eskimeyen Tatlar' mönüsü de onun eseriymiş.
Nisan ayının sonuna kadar Divan Brasserie Beyoğlu, Divan Brasserie Kalamış, Divan Brasserie Bebek, Divan Pub Erenköy ve Divan Pub Ataşehir'de, 'Eskimeyen Tatlar' mönüsünü tadabilir ve çocukluğunuzdan kalma birçok lezzeti hatırlayabilirsiniz. Bu mönüde en çok tercih edilen yemek ve tatlıların, daha sonraki aylarda Divan Restoranları'nın klasik mönüsünde yer alacağını da not düşelim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA