Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Taraftara büyük kazık!

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın Eurocup şampiyonu olmasında, oyuncular kadar Abdi İpekçi'yi cehenneme çeviren cefakar taraftarın da katkısı büyüktü. Sarı kırmızılı taraftarlar, bu desteğin keyfini seneye takımlarını Euroleague'de izleyerek çıkaracaktı.
Galatasaray yönetimi, taraftarına; kombine biletlere neredeyse yüzde 100 zam yaparak karşılık vermiş!
15 Mayıs'a kadar indirimli olarak satışta olacak ve Euroleague maçlarını da kapsayan en ucuz kombineler 1.170 TL'ye satılacak. 15 Mayıs'tan sonra kombine satın almak isteyen taraftarlar ise aynı biletler için 1.300 TL ödemeyi göze alacak. En pahalı biletler ise saha içi (court side) kombineleri olacak. İki sezonluk olarak satışa sunulan bu kombineler ise 15 Mayıs'a kadar 31.500, daha sonra ise 35 bin TL'den sahiplerini bekleyecek. NBA'in son şampiyonu Golden State'in normal sezondaki court side biletleri, play-off maçları hariç yıllık 6.615 dolardan satışa sunuluyor.
Bu sezon Euroleague'de mücadele eden Fenerbahçe, sezon başında en ucuz basketbol kombinelerini 400 TL'den satışa sunmuştu. Galatasaray'ın gelecek sezon için en ucuz kombineyi 1.300 TL'den satması taraftara büyük kazıktır.
Başkan Dursun Özbek, galiba Eurocup kupa töreninde ıslıklanmasının öcünü zam yaparak almaya çalışıyor! Bu durum sadece Galatasaray'a özgü değil; Beşiktaş ve Fenerbahçe de, stadyum ya da salon yenilediklerinde ya da Avrupa'daki maç trafiğini artıran bir başarıda, anında maç biletlerine ve kombinelere büyük zamlar yapıyor. Taraftarı yolunacak kaz olarak görüyorlar!
Öte yandan Leicester City, Nisan ayında Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantileyince, yönetim maç biletleri ve kombinelere zam yapılmayacağını açıkladı. Yani Leicester, 'Premier Lig yayın ihalesinde sağlanan gelir artışı ve Şampiyonlar Ligi maç gelirleri bana yeter' dedi ve taraftarına maddi yük çıkarmadı. İşte taraftara gerçek vefa böyle gösterilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA