Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İstanbul’dan neden kaçtılar?

Daha bayrama girmeden İstanbul boşaldı. Trafik hiç yok, sokaklarda in cin top oynuyor, su bile musluktan daha tazyikli akıyor. Her yere arabayla 10 dakikada gidebiliyorsunuz, park sorunu yok, gürültü de yok; artık kuşların sesini duyabiliyorsunuz. İstanbul asıl bayramda güzel.
Hali vakti yerinde olanlar ya yurt dışına kaçtı ya da Güney sahillerine indi, köyüne memleketine gidenler de çok. Ne kadar insan İstanbul'u terk etti acaba? Yolların durumuna bakarsak, sanki İstanbul'un yarısı gitti.
Bu büyük kaçış aslında insanların İstanbul'da mutsuz olduklarının da göstergesi. Trafik, hava kirliliği, stres, kalabalık vs; İstanbullular fırsatını bulduğu anda bu şehri kaçarcasına terk ediyor.
Daha önce de şu öneride bulunmuştum: Eğer İstanbul'dan kaçanlar gittikleri yerde mutlularsa, hiç dönmesinler. Hem onlar rahat eder, hem de İstanbul'da kalanlar. Şaka bir yana, İstanbul'un en büyük sorunu; nüfusunun kalabalık olması. Nüfusu azaltacak tedbirler alınmadıkça İstanbul'un sorunları çözülmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA