Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

O heykeli yıkan pişman

"ABD'liler gelip Saddam'ın baskıcı rejimine son verdiği gün çok mutlu olmuştum. Mutluluktan gidip bir balyoz alıp heykele vurmaya başladım. Şimdi kendime soruyorum; neden o heykeli devirdim? Saddam insanları öldürdü ama şimdiki hükümet kadar kötü değildi. Saddam gitti ama onun yerine şimdi bin tane Saddam var. Her şey kötü gitti; yolsuzluk, iç çatışma, yağmalama vs... Bush ve Blair yalancı Irak'ı yok ettiler, bizi sıfır noktasına, Orta Çağ'a veya öncesine götürdüler."
Bu sözler; ABD, Bağdat'a girdiğinde yapılan kutlamalarda, başkentin simgesi Saddam'ın heykelini eline geçirdiği bir balyozla yıkmaya başlayan Kadim Şerif Hasan el Jaburi'ye ait. BBC müthiş bir habere imza atıp Jaburi ile konuşmuş. Jaburi şimdi pişman, "Elimde olsa heykeli yeniden dikerdim ama öldürülmekten korkuyorum" diyor.
Jaburi, Saddam döneminde 1.5 yıl hapis yattı, ailesinden 14-15 insan idam edildi ama o "Saddam rejimi daha iyiydi" diyor. Düşünün Irak'ta yaşanan yıkımı! Şimdi bir de IŞİD belası var. Savaş devam ediyor, her gün bombalar patlıyor; en son saldırıda 250 insan öldü! Dün Bush ve Blair, yalan söylüyordu, şimdi başkaları... Şimdi yalan kumpanyası IŞİD üzerinden sahneleniyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA