Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Belgeselde farklı adresler

Belgesel denince akla ilk National Geographic, Discovery ve History Channel kanalları gelir; hepsi de popüler ve büyük markalar. Ancak bizim gibi belgesellerin çok izlendiği ülkelerde, izleyiciler alternatif kanalların peşine düşüyor. Çünkü izleyici hep aynı kanallarda, hep aynı konseptte yapımlar izlemekten sıkılıyor ve farklı bakış açıları arıyor.
Değişik bir bakış açısı, belgesel kanalları için çok önemli bir ayrıntı. Örneğin; çevremdeki birçok kişi, History Channel'ın, tarihi hep Amerika ve İngiltere'nin bakış açısıyla anlatmasından şikayetçi. National Geographic ve Discovery'nin, lifestyle'dan hayvanlar âlemine kadar birçok farklı konseptte belgeseli ve özel programları var. Bu yapımlarda da karşımıza çıkan benzer ekran yüzleri ve benzer yayın politikası, izleyicinin farklı bir şeyler izleme isteğini artırıyor.
Bu noktada size alternatif olarak Viasat kanallarını önerebilirim. Bir İsveç medya grubu olan Viasat'ın merkezi Londra'da... Viasat kanalları, ilk başta İskandinav ülkelerinde yayın yapıyordu, şimdi ise başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok yerinde izleniyor. Viasat History; tarihe ilişkin geniş kapsamlı, kaliteli ve ödüllü programlar yayınlıyor. En önemlisi, diğer kanallara göre tarihe farklı bir bakış açısı var.

TÜM AİLEYE HİTAP EDİYOR
Eğer doğa ve hayvanlar âlemine meraklıysanız; Viasat Nature, tüm aileye hitap eden bir yayın anlayışına sahip. Benim favorim ise Viasat Explorer. Bu kanalda; mühendislikten UFO'lara, otomotivden keşiflere kadar birçok farklı alanda ilginç konulara yer veriliyor. Kanalın eğlenceli, popüler bir dili ve yayın politikası var. 'National Geographic, Discovery ve History Channel bana yetmez, ben artık farklı belgesel kanalları arıyorum' diyorsanız; Viasat Explorer'ı, Teledünya 186'ncı kanalda izleyebilirsiniz. Tüm Viasat kanalları; Viasat History, Viasat Nature ve Viasat Explorer ise Filbox dijital platformunda yayınlanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA