Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

FETÖ 40 yıl önce de vardı

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan'ın FETÖ'cü terörist olduğunu itiraf ettiği ifadesinde verdiği bilgiler, karşımızda tahmin ettiğimizden daha büyük ve sinsi bir düşman olduğunu gösteriyor. İfadede en çok dikkatimi çeken Türkkan'ın uzun yıllardır sınavla okullardan gelerek orduya alınan subayların yüzde 60-70'inin cemaatçi olduğunu da itiraf etmesiydi.
Türkkan'ın kendisi de 1989'da Işıklar Askeri Lisesi'nin sınavını cemaatteki abilerinin verdiği sınav sorularını ezberleyerek geçmiş. Kim bilir cemaatin zirvede olduğu 2000'li yıllarda neler yaşandı?
FETÖ'nün yargı ve orduya yaptığı büyük sızıntıda AK Parti çok eleştirildi. Evet, devlet büyükleri de bazı hataların yapıldığını kabul ediyor ama Türkkan'ın Işıklar Askeri Lisesi'ne giriş tarihi 1989! Türkkan'a soruları getiren abileri de büyük ihtimalle daha önce çalınan sorularla kamu kuruluşlarına sızdılar.
90'lı yıllarda Gülen'in siyasilerle arası çok iyiydi;
Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ile birçok kez görüştü. Ama bakıyorum da muhalif medya, FETÖ'cü teröristlerin palazlanmasından sadece AK Parti'yi sorumlu tutuyor. Bu tavır hem hatalı, hem de maksatlı.
FETÖ, Ak Parti döneminden çok önceden beri; 40 yıldır bu ülkenin kurumlarına sızıyor. En önemlisi FETÖ, asıl desteği dış güçlerden alan çok sinsi bir proje. Teşhisi doğru koymazsak, tedavide başarılı olamayız!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA