Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir pilotun maliyeti 27 milyon TL

Darbe girişimine katılan askerler arasında kadın pilot Üsteğmen Kerime Kumaş da var.
Kumaş ilk ifadesinde; aldığı emir doğrultusunda kullandığı UH1H tipi helikopterle İstanbul semalarına üç sorti yaptığını itiraf etti. Kumaş, TRT binasına ve Vodafone Arena'ya asker indirmiş.

YAZIK BU ÜLKEYE
Kumaş'ın bu gülen fotoğrafı bakınca insan daha da üzülüyor. Yıllarca oku, onca zorlu eğitimden geç, kadın pilot olmayı başar, sonra da darbecilere hizmet et, seni yetiştiren devlete ihanet et. Yazık bu ülkenin kaynaklarına!
Bir pilotun eğitim süreci boyunca savaşa hazır hale gelmesinin devlete maliyeti 27 milyon lirayı buluyor. Gerçekleştirilen uçuşlarda, göreve minimum uçuş saati 600 olan lider önderlik ediyor. Bu aşamaya ulaşmasının devlete maliyeti ise 43 milyon 24 bin 178 lira.
15 yıllık bir F16 pilotunun uçuş saati en az 1500'e kadar çıkabiliyor. Bu uçuş saatine ulaşmanın devlete maliyeti ise ortalama 100 milyon lira.
Bir F16 pilotunun aldığı maaş uçuş tazminatları ile birlikte en fazla 6 bin 500 liraya çıkıyor. Hava Kuvvetleri'nden ayrılan bir pilot, havayollarına ikinci pilot olarak girdiğinde ise 12 bin lira maaş almaya başlıyor. Ortalama dört yıl sonra kaptan pilotluğa yükseldiği zaman maaşı 24 bin liraya çıkıyor.
FETÖ, sınav sorularını çalıp kendi adamlarını pilot yapıyor, devlet eğitim için pilot başına en az 27 milyon lira harcıyor. Sonra da milletin vergileriyle alınan uçaklarla bu hainler halka bomba yağdırıyor!
FETÖ'nün yatacak yeri yok, yazık bu ülkeye.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA