Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yeni köprüden güzel haber

Dün, haftanın ilk iş günü olmasına karşın yol durumunu gösteren haritalarda Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitleri köprülerinde sabah saatlerinde trafiğin akıcı olduğu görüldü. Sosyal medyada 'Pazartesi sabahı Çamlıca gişelerden çıkıp trafikle karşılaşmamak çok ilginç bir tecrübe oldu, emeği geçenlere teşekkürler' benzeri yorumlar yapıldı. Birçok insan üçüncü köprü, yani Yavuz Sultan Selim Köprüsü için teşekkür etti.
İnsanlar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde diğer köprülerdeki trafik yoğunluğunun azaldığına inanıyor. Elbette yeni köprünün trafik yoğunluğunu azaltıp azaltmayacağını öğrenmemiz için zamana ihtiyaç var. Daha net bir analiz için Kurban Bayramı'ndan sonra okulların açılmasını beklememiz gerekiyor. Ancak yapılan araştırmalar iyimser olmak için birçok veri sunuyor.

TRAFİK NEFES ALACAK
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki tır ve kamyonların kuzeye yönlendirilmesi, kent trafiğine büyük rahatlık kazandıracak gibi gözüküyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden günde yaklaşık 15 bin yük aracı geçiyor. Asya'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan da Asya'ya yük taşıyan bu araçların yaklaşık 5 bini tırlardan oluşuyor.
Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı verilerine göre; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçiş yapan günlük 15 bin yük ve tır aracı esas alınarak hesaplama yapıldığında; yıllık geçiş sayısı 5.5 milyonu aşıyor. Bu trafiğin tümünün üçüncü köprüye kaymasının, İstanbul trafiğine nefes aldıracağı ortada. Daha da önemlisi; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü sadece 14 saat kullanabilen yük araçları, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yedi gün 24 saat kullanabilecek. Bu, lojistik sektörü için, büyük bir avantaj.
Öte yandan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü sadece yük araçları kullanacak diye de bir algı oluşmamalı. Birçok insan gideceği yere ve trafiğin yoğunluğuna göre yeni köprüyü tercih edecektir.
'Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne gerek yoktu', 'İstanbul trafiğini rahatlatmaz' diyenler olmuştu. Şimdi ne düşünüyorlar acaba? Ne düşünecekler ki... Onlar, yapılan her yeniliğe olduğu gibi buna da karşı çıkıp sonra da hiçbir şey olmamış gibi köprüden geçerler.
Tıpkı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, Marmaray'da, Osmangazi Köprüsü'nde olduğu gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA