Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Filistinli çocuklardan Celtic’e bağış

17 Ağustos'ta UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesinde İskoç takımı Celtic, İsrail'in Hapoel Beer Sheva takımını konuk etmişti ve maçı 5-2 kazanmıştı. Bu maçı özel yapan Celtic taraftarının tribünlerde Filistin bayrağı açarak İsrail'i protesto etmesiydi.
UEFA maç öncesi Celtic'i uyarmıştı ama taraftarlar bu uyarıya kulak asmamıştı.
Facebook üzerinden de örgütlenen Celtic taraftarları, Filistin bayrağını; Filistin, Celtic ve adalet için dalgalandıracaklarını duyurdular ve öyle de yaptılar. Celtic taraftarları ayrıca Filistin için yardım kampanyası düzenlemişti.
Şimdi daha enteresan bir gelişme yaşandı. Batı Şeria'daki Ed-Dehişa Mülteci Kampı'nda yaşayan yüzlerce Filistinli çocuk, Şampiyonlar Ligi maçında taraftarları Filistin bayrakları açan Celtic'e UEFA'nın vermesi beklenen para cezasını ödemek için harçlıklarını bağışladı. Çocuklar ayrıca Beytüllahim'de İbda Kulübü binası önünde toplanarak İskoç takımına destek içerikli dövizler taşıdılar, UEFA'yı protesto ettiler.
'Futbol asla sadece futbol değildir' sözüne en güzel örnek bu gelişme olsa gerek. İşte futbolun böyle birleştirici bir özelliği var. Filistinlilerin yaşadığı haksızlıklar bir kez daha gündeme getirilmiş oldu böylece. Helal olsun Celtic taraftarına, helal olsun kumbaralarını kırıp harçlıklarını Celtic'e bağışlayan Filistinli çocuklara.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA