Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Passolig müdürü de ceza alırsa...

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, İzmir'de gazetecilerle bir araya gelmiş. Toplantı sırasında Passolig sistemi hakkında ciddi eleştirilerin olduğunu anlatan Kazancı, "Bizim de toplumla aynı şekilde düşündüğümüz tribün kapatma cezaları var. Bu sezon blok kapatma oldu. Küfür edilen maçı o blokta izleyen tüm taraftarlar bir sonraki müsabakada cezalı oluyor" diye konuşmuş.
Toplantı sırasında geçen sezon oynanan Beşiktaş- Konyaspor maçında kendisinin de iki maç ceza aldığını itiraf eden Kazancı, "Bu durumu 10 yaşındaki yeğenime anlatamadım.
'Bir sonraki maça da gidelim mi?' dedi. 'Gidemeyiz çünkü sen küfür ettin' dedim. 'Ben etmedim' dedi. İşte hikaye bu. Küfür etmeyen insanlar ceza alıyor. Hepimiz aynı noktadayız aslında" demiş.
Daha önce de küfür yüzünden tribün kapatma cezalarıyla ilgili yazılar yazmıştım.
Örneğin Konya'da Galatasaray taraftarı Beşiktaşlılara saldırıyor ama TT Arena'da tribün kapatılıyor. Olayla hiç alakası olmayan İstanbullu taraftarlar cezalandırılıyor.
Ya da siz efendi efendi maçı izlerken küçük bir grup başlıyor küfür etmeye, hop bütün tribün ceza alıyor.
Şimdi küfür etmediği halde Passolig müdürü de ceza alıyorsa mevcut sistemin saçma olduğu ortada.
Passolig sistemine geçilirken tribün terörünün önleneceği, suçluların tek tek tespit edileceği söylenmişti ama öyle olmadı. Tribün terörü devam ediyor, olay çıkaranlar maça gidiyor, maçını efendi bir şekilde izleyenler ise ceza alıyor.
Demek ki, Passolig'e boşuna geçmişiz, taraftar boşuna masrafa sokulmuş. Tribünlerin boş olmasında Passolig'in de etkisi olduğunu, birçok taraftarın bu sistemi protesto ettiğini de unutmayalım!

SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ
Peki, ne yapılmalı? Mümkünse Passolig'ten vazgeçilmeli, vazgeçilemiyorsa da sistemin taraftarı zor duruma sokan aksaklıklar giderilmeli.
En önemlisi Türkiye Futbol Federasyonu, küfür edenle etmeyeni tek tek ayıramıyorsa, tribün ya da tribünde bir bloğu kapatma cezasından vazgeçmeli.
Aslında küfür cezası her zaman sorun yaratacak bir uygulama. Örneğin yanımdaki bir taraftar küfür ediyor ama ben o tezahürata eşlik ederken küfür etmiyorsam bu nasıl belirlenecek?
İnsanların tek tek ağızları mı okunacak? Evet, küfür kötü bir şey ama önlemek imkansız, dünyada da önleyen yok. Medeniyetin beşiği Avrupa'da da maçlarda küfür ediliyor. Bu kültürel bir sorun, tribün kapatarak çözemezsiniz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA