Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çanakkale’de de namaz kıldılar

Mehmetçik, 11 şehit verilen ve 195 PKK'lı teröristin öldürüldüğü Kaletepe'de bayram namazı kıldı, Sözcü yazarı Emin Çölaşan buna çok bozuldu.
Çölaşan, Mehmetçik'in 'din ticareti ve din sömürüsü'ne alet edildiğini iddia etti ve söz konusu din sömürüsünün Abdullah Gül'le birlikte başlayarak şu anda devam ettiğini ileri sürdü. Çölaşan askerlerin, topluca bayram namazı kılarak dini siyasete alet edenlerin ekmeğine yağ sürdüğünü de yazdı. Çölaşan ayrıca; daha önce Türk askerinin toplu namaz kılma olayına karıştırıldığına hiç tanık olmadığını ve Türk askerinin figüran olarak kullanıldığını ileri sürdü.
Bu satırların sahibi Emin Çölaşan olunca, elbette şaşırmıyoruz ama askerin namaz kılmasına bile alerji duymak anlaşılır gibi değil. Biz huzurlu bayram geçirelim diye sınırda nöbet tutan, teröristlerle savaşan Mehmetçik'in bayram namazı kıldığı için figüran ilan edilmesi büyük bir vicdansızlıktır.
İktidara duyduğu büyük öfkeden dolayı beyin hücreleri yanan Çölaşan'ın hatırlamaması normal ama biri ona hatırlatmalı; Mehmetçik bundan 101 yıl önce de cephede namaz kılıyordu.

FOTOĞRAFA İYİ BAK
Gelibolu Yarımadası'nda Çanakkale Savaşı'na katılan Türk askerleri, bir yandan düşmanla savaşırken diğer taraftan Ramazan ile Kurban Bayramları'nı yoğun ateş altında geçirmek zorunda kalmıştı. Yukarıdaki fotoğraf Çanakkale'de cephede çekildi.
Osman Nuri Topbaş 'Abide Şahsiyetleri ve Müesseseleriyle Osmanlı' kitabında Çanakkale Savaşı devam ederken cephede kılınan bayram namazını şöyle anlatıyor:
"Çanakkale harbinin devam ettiği günlerde bir Ramazan Bayramı arefesiydi. Cephe kumandanı Vehip Paşa, 9. Tümen'in genç imamını çağırarak mahzun bir şekilde, istemeye istemeye şöyle dedi:
'Hafız! Yarın Ramazan Bayramı, asker toplu olarak bayram namazı kılmak istiyor.
Ne dediysem, vazgeçiremedim.
Ancak böyle bir şey, pek tehlikeli, yani düşmanın arayıp bulamayacağı toplu bir imha fırsatı olur. Münasip bir dille bunu erata sen anlatıver' İmam Efendi, Paşa'nın yanından henüz ayrılmıştı ki, karşısına nur yüzlü bir zat çıktı ve:
'Oğlum, sakın ola askerlere bir şey söyleme! Gün ola hayır ola; Allah ne derse, öyle olur' dedi. Ertesi sabah, herkesi hayrette bırakan ilahi bir tecelli yaşandı. Gökten hevenk hevenk bulutlar indi ve gönlü Allah'a kulluk aşkıyla dopdolu olan mümin askerlerin üzerini kapladı.
Onları dürbünle gözetleyen düşman kuvvetleri, artık bembeyaz bulutlardan başka bir şey göremez oldu. O sabah bambaşka bir manevi heyecan içinde kılınan bayram namazında alınan gür tekbirler, dalga dalga semaya yükseliyordu...

PEYGAMBER OCAĞI
Tarihi kaynaklarda, Anafartalar Grup Komutanı olan Atatürk'ün de Kurban Bayramı sabahı karargahtaki kader arkadaşlarıyla bayramlaştığını yazıyor. Emin Çölaşan, Türk askerini bayram namazı kıldığı için figüran ilan edeceğine, açıp tarih okusun. Asker ocağı, peygamber ocağıdır. Şanlı Türk ordusu, 1453'de İstanbul'u fethederken de, Çanakkale'de düşmanı denize gömerken de namaz kılıyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA