Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkün yapmadığını, Koreliler yaptı

Antrakt Sinema'nın haberine göre; Türkiye'nin sinema işletmesi devi Cinemaximum'dan sanat filmlerine destek geldi. Geçen yıl Kore menşeili dünya devi CGV'nin satın aldığı Mars grubunun sinema işletmeleri Cinemaximum'larda sanat filmleri çeşitli gösterim avantajları ve imkanlarla gösterime sokulacak.
80'den fazla lokasyonda, 40 farklı ilde, 800 perde ile hizmetini sürdüren Cinemaximum sinemaları, 13 Ocak 2017'den başlayarak CGV Arthouse Filmleri kuşağı ile önceliği Türkiye yapımlarına vererek sinemalarda uzun soluklu vizyon şansı yakalayamayan uzun metrajları göstermeye başladı.
Yıllardır bu köşede sanatsal ağırlıklı 'arthouse' filmlerin vasat yerli filmler yüzünden gösterime girecek salon bulamadığından yakınıyordum.
Turizm ve Kültür Bakanlığı'nı sanatsal ağırlıklı, festival filmlerine sahip çıkmaya çağırıyordum.
Mars Dağıtım'ın önceki Türk sahipleri, 'arthouse' filmlere deyim yerindeyse ambargo uyguluyor ve vasat yerli komedi filmlerin salonlarda tekel oluşturmasına neden oluyordu.
Çağrımıza Mars Dağıtım'ın yeni sahibi Koreliler'den destek geldi. Türk'ün yapmadığını Koreliler yaptı, hem de ticari bir risk göze alarak. Bu başta 'arthouse' filmler olmak üzere Türkiye'de sanat ve kültürün gelişimi adına büyük bir adımdır. Teşekkürler CGV.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA