Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Asıl kahraman yarışmacılar

'Kim Milyoner Olmak İster?'de Selçuk Yöntem'in sunuculuk bayrağını Murat Yıldırım'a devretmesi çok tartışılmıştı. 'Ortalama beş reyting alan bir yarışmanın usta sunucusu değiştirilir mi?' diye soranlar oldu.
Murat Yıldırım'ın ilk programdaki reytinglerine baktım; aşağı yukarı aynı sonuçlar çıkmış: TOTAL'de 4.97, AB'DE 5.35, ABC1'de ise 5.91 reyting almış. Elbette Murat Yıldırım da gençliği ve programa alıştıkça artacak olan performansıyla 'Kim Milyoner Olmak İster?'e katkı sağlayacaktır.
Selçuk Yöntem, Murat Yıldırım ya da başka bir sunucu bence aynı sonuçları alır. 'Kim Milyoner Olmak İster?'in tekrar bölümleri bile bu reytinglere yaklaşıyor.
Böyle bir reyting istikrarı, TV sektöründe az görülür.
Bu başarıda, programı hazırlayan ekibin yarışmacıları kılı kırk yararak seçmesi, programın formatı ve izleyicide yarattığı aidiyet duygusunun payı büyük.
'Kim Milyoner Olmak İster?' sadece bir bilgi yarışması değil; genci, yaşlısı, memuru, profesörü ile her bölümde kendi kahramanlarını yaratan bir ekran klasiği. Bu programın asıl kahramanı yarışmacıları.
'Kim Milyoner Olmak İster'i asıl izlettiren; kimi zaman bir profesörün ilk soruda elenmesi, düz lise mezunu bir gencin büyük para ödülü kazanması ya da yarışmacıların enteresan hayat hikayeleridir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA