Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Whitefest’e yurt dışından teklif

İki hafta önce bir grup gazeteciyle birlikte Uludağ'da düzenlenen Whitefest festivaline katıldım. 86 üniversiteden gelen öğrenciler ve tatilcilerle birlikte Uludağ hınca hınç doluydu, festivale ilgi büyüktü.
Ünlü şarkıcıların sahne aldığı konserler, DJ performansları, after ski party'ler, birçok aktivite, workshop'larla Whitefest, gençlere birçok olanak sunuyordu.
Gündüzleri karda, geceleri de partilerde eğlenen gençlerin keyfine diyecek yoktu. Güvenlik önlemleri de tamdı; kar kamuflajlı askerler güvenliği sağlıyordu. Uludağ'da teröre inat hayat devam ediyordu.
Festivali düzenleyen Jolly Tur'un yönetim kurulu başkan yardımcısı Mert Vardar'dan öğrendiğime göre Whitefest'e yurt dışından; kış turizminin ünlü beldeleri Soçi (Rusya'da) ve Bonsko'dan (Bulgaristan) teklifler geliyormuş. Vardar'a "Gel aynı festivali burada da düzenle" diyorlarmış.
Vardar, yurt dışındaki eğlence kültürünü ve yeni trendleri yakından takip eden yeni nesil genç yöneticilerden ama temkinli hareket ediyor.
"Whitefest'i oturtana kadar 2004 yılından beri çok çalıştık. Türkiye'nin en uzun soluklu gençlik festivalini düzenliyoruz.
Gelen teklifler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.
Henüz netleşen bir şey yok, teklifleri değerlendirme aşamasındayız" diyor.
Türkiye'de düzenlenen bir festivale yurt dışından teklif geldiğini ben ilk kez duyuyorum.
Bu, turizm sektörü adına çok önemli bir gelişme. Turizmde otel yapıp müşteri bekleme devri bitti artık; yerli turist bile farklı eğlence konseptleri arıyor, tatilde festival coşkusu da yaşamak istiyor. Terörü bahane edip hiçbir şey yapmadan devletten yardım bekleyerek turizmdeki krizden kurtulamayız. Whitefest festivalinin yurt dışından teklif alması, krizdeki turizm sektörüne ilham kaynağı olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA