Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Köpekler, alageyikleri yedi

Anavatanı Türkiye olan ve günümüzde sadece Antalya'nın Düzlerçamı bölgesinde tespit edilen alageyiklerin sayısı 302'ye düşmüş. 30 ay önce alageyiklerin korunmasına yönelik proje başlattıklarını belirten Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.
Yasin Ünal, "Alageyiklerin yaşadığı alanda insan faktörü çok fazla. Bölgede piknikler düzenleniyor, aktiviteler çok fazla ve alageyikler bununla yaşamak zorunda kalıyor.
İnsan olduğu zaman alageyik ne yapacağını bilemiyor.
Başıboş gezen köpeklerin de alageyikleri kovaladığını ve yavrularıyla beslendiğine şahit olduk." Ünal'ın acil plan önerisi ise alageyiklerin tekrar çoğalması için Düzlerçamı bölgesinin bir süreliğine kapatılması.
Uğruna şiirler yazılan, şarkılar söylenen, filmler çekilen alageyikler, Anadolu'nun sembolü. Acilen, Ünal Bey'in önerisi hayata geçirilmeli.
Türkiye'de hayvan hakları denince akla sadece kedi ve köpekler geliyor. Oysa yaşadığımız coğrafyada nesli tükenme tehlikesinde olan yüzlerce hayvan türü var. Evet, alageyiklerin neslinin tükenme tehlikesi yaşamasında insan faktörü başrol oynuyor ama başıboş dolaşan köpekler, alageyiklerin yavrularını yiyorlarmış.
Eminim o köpekler arasında 'pet shop'lardan alınıp sonra da doğaya bırakılanlar da vardır. Hayvanları severken, korurken ayrımcılık yapmayalım, doğanın dengesini bozmayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA