Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cam filmi yasağı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 26 Ekim 2016'da yayımladığı yönetmelikle, bir yıl sonra yürürlüğe girecek şekilde sürücülerin araçlarına onaylı cam filmi takmasını, ön cam hariç serbest bırakmıştı. Ancak bu yönetmelik iptal edildi. Bu ani değişiklik kafa karıştırdı ama teknik olarak 'Ben cama film taktırmıştım, zarar ettim' diyen çıkmayacak çünkü yönetmelik, 26 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girmeden iptal edildi.

GÜNEŞTEN KORUYOR
Türkiye, terör saldırıların dönem dönem yoğun olarak yaşandığı ve bireysel silahlanmanın yükselişe geçmesiyle cinayetlerin daha çok işlendiği bir ülke. Araçların camlarına içi görünmeyecek şekilde film takmak güvenlik zaafiyetini artırıyor.
Bu yüzden yasağın devam etmesi doğru bir karar.
Öte yandan birçok araç, trafikte camında film takılı dolaşıyor, yasak var ama ceza kesen yok.
Yeni yönetmelikte, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63'üncü maddesi esas alınacak.
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesi 'Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır' hükmünü içeriyor. Bazıları bu hükmün aracın içini rahatlıkla görünmesini sağlayan cam filmleri de kapsadığını söylüyor.
Bu tarz cam filmler, güneş ışığı (UV) koruması sağlıyor.
Türkiye'nin birçok bölgesinde yaz mevsimi uzun ve sıcak geçiyor. Güneş ışığına araç içinde uzun süre maruz kalmak sağlık açısından zararlı. Aracın içini göstermeyen siyah camlar yasaklansın ama aracın içini gösteren sadece UV koruması sağlayan cam filmlere yasak olmamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA