Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Erdoğan’ın futbol sohbeti ne kadar izlendi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuk olduğu, NTV ve NTV Spor ekranlarında yayınlanan 'Yüzde 100 Futbol Özel' programını izlerken aklıma şu soru geldi: 'Türkiye'de başka hangi siyasi liderle böyle keyifli bir futbol sohbeti yapabilirsiniz?' Elbette hiçbiri, zamanında Erdoğan kadar futbol oynamış, futbolu seven bir lider değil.
Aslında futbol konuşmak için illa futbol geçmişiniz olması gerekmiyor ama buna rağmen kafanızda Acaba Kemal Kılıçdaroğlu ya da Devlet Bahçeli ile uzun uzadıya futbol sohbeti yapabilir miyim? sorusu oluşmuyor mu? Kılıçdaroğlu ya da Bahçeli'nin 3 Temmuz şike soruşturması dışında futbolla ilgili herhangi bir açıklama yaptıklarını hatırlıyor musunuz?
'Futbol asla sadece futbol değildir' ne kadar doğru bir söz. Futbol; din, dil, ırk, cinsiyet farklarına rağmen insanları kaynaştıran yeryüzündeki en popüler spor dalı.

Siyasi lider olmak için futbolda uzman olmak gerekmiyor ama futbolun içinden gelmek, bu güzel oyunu bilmek bir siyasi lider için büyük artı.
Erdoğan'ın Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova'nın sorularına rahatlıkla yanıt vermesi, amatör takımlarda oynadığı dönemle ilgili paylaştığı ilginç anılar, Milli Takım'ın başarısızlığı ve takımlarımızın borç yükü ve yabancı sınırlamasıyla ilgili söyledikleri hem ilgi çekiciydi, hem de doğru tespitlerdi.
Cumhurbaşkanımızın verdiği örnekler de güzeldi: Şeref Stadı'nın toprak zemini, çivileri ayağı delen, su yiyince şişen Dinyakos ayakkabı vs. Yıllarca futbol oynayan Erdoğan'a bile Adidas krampon giymek yıllar sonra nasip olmuş.
Günümüzde futbolcular çok şanslı, ülkemizde altyapı sorunu bile ortadan kalktı ama başarı bir türlü gelmiyor.
Erdoğan da herkes gibi futboldaki kötü sonuçlara üzülüyor.
Özetle; medyada gündeme damga vuran bu program, izleyicilerin de büyük ilgisini çekti.
Reytingler de bunu gösteriyor.
Erdoğan'ın konuk olduğu 'Yüzde 100 Futbol' haber kanalları arasında yayınlandığı saatte AB kategorisinde 1.82 ile en yüksek share'i aldı. Program 20+ABC1 kategorisinde ise hem Total'de 1.62, hem de Prime Time'da 1.73 ile birinci oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaset dışında konuştuğunda da çok izleniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA