Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Doktorun yardım çağrısı

Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastane'sinde görev yapan Dr. Ece Gökyayla, görevinin başındayken bir hasta yakını tarafından şiddete maruz kaldığını ve ölüm tehdidi aldığını belirterek Twitter üzerinden yardım çağrısında bulundu. Ece Gökyayla'nın mesajı şöyleydi: 'Bugün nöbet sürem bir saat geçtiği halde, hastanede zaten muayene olmuş olan bir hastayı kendi doktoruna yönlendirdiğim için şiddet gördüm ve ölüm tehdidi aldım. Olay kolluk kuvvetlerin intikal etti. Buradan da duyuruyorum; can güvenliğim yok.'
Gökyayla'nın yardım çağrısı sosyal medyada büyük yankı uyandırınca, Sağlık Bakanlığı da devreye girdi; saldırganın adalet önünde hesap vermesi için gerekli girişimlerin yapıldığı açıklandı.
Polise intikal eden bir olay için Twitter'dan 'Can güvenliğim yok' diye çağrıda bulunması bazılarınıza abartılı bir davranış gibi görünebilirr ama son dönemde o kadar çok doktor saldırıya uğradı, hatta içlerinde ölen bile oldu ki, Ece Gökyayla'ya hak vermemek elde değil.
Genelleme yapmak doğru değil ama doğu illerinde doktorlar ve sağlık görevlilerine karşı saldırı olaylarının yoğun yaşanması düşündürücü. Zaten bölgede doktor eksikliği yaşanıyor, zorunlu hizmetle sağlık hizmeti veriliyor. Doğuda büyük özveriyle çalışan doktorların fiziksel ve sözlü saldırılara maruz kalması vicdanları yaralıyor.
Eminim sağduyulu Ağrı halkı Ece Gökyayla'ya sahip çıkacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA