Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Volkan Demirel resimden anlıyor

Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel; ressam Ali Elmacı'ya, eşi Zeynep Sever Demirel'in ve kızlarıyla birlikte yer aldığı bir portre çizdirdi. Demirel, portreyle birlikte çektiği özçekimi 'Eline sağlık' notuyla sosyal medyada paylaştı ama alay konusu oldu.
Demirel'in paylaştığı fotoğrafa 'Resmin kendisi bile isyan etti', 'Sanayide tabelacıya yaptırılmış portredir', 'Dadaist bir tavır söz konusu' yorumları yapıldı.
Fularımı takıp hemen konuya gireyim... Gerçeği, gerçeküstü karakterlerle resmeden, anlatımı, renk kullanımı ve sıra dışı grotesk kompozisyonlarıyla büyük övgü alan Elmacı, birçok başarılı sergiye imza attı. Elmacı aynı zamanda toplumda tartışma yaratan bir ressam. İki yıl önce Elmacı'nın, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid'in yüzünü kadın bedeni formundaki bir heykele resmetmesine tepki gösteren bir grup, Contemporary İstanbul'un açılış etkinliğini basmıştı. Herkesin zevki ve fikri kendine ama Elmacı'nın günümüzün tanınmış Türk ressamlarından biri olduğu gerçek.
Özetle Demirel Ailesi'nin resmine 'Bu mudur sanat' diyenlere, Volkan'ın 'Evet, budur' demek en doğal hakkı. Kaldı ki Volkan, resim sanatına büyük ilgi gösteriyor, tablolara iyi para harcıyor. Bu, tartışma yaratan tabloya da 50 bin lira ödediği söyleniyor. Çıkan haber ve tartışmalardan sonra 50 bini beşle çarpın derim. Aslında Volkan satın aldığı tablolarla daha sık haber olsa; oluşturmaya çalıştığı koleksiyonu daha da değerlenebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA