Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ali dede o evi yine yakar

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde sobayı benzinle tutuşturmak isterken evini yakan ve yangından kurtulan, kedisine de kederli bir şekilde sarılan 83 yaşındaki Ali Meşe Dede'nin görüntüsü tüm Türkiye'yi üzmüştü. Fotoğraf sosyal medyada paylaşım rekoru kırınca Ali Dede de fenomen oldu.
Ali Dede şimdi hastanede, durumu iyi. Herkes ona yardım etmenin peşinde. Bolu Valisi Aydın Baruş, yanan evin kısa bir sürede oturulur hale getirileceğini açıkladı. Baruş ve diğer yardımsever insanları kutlarım ama Ali Dede başka bir nedenle o evi yine yakabilir ya da başka bir kaza yüzünden zor durumda kalabilir!
Ali Dede kendine bakacak durumda değil gibi görünüyor; yapılacak en iyi yardım, onu iyi bir huzur evine yerleştirmek olabilir.
Peki, yardıma muhtaç yaşlı, yalnız yaşayan; sadece Ali Dede mi? Yardıma muhtaç yaşlı insanların, yardım almaları için illa sosyal medyada fenomen olmaları mı gerekiyor?
DİĞERleri ...
Raslantıya bakın, dün bu köşede;
İngiltere'de Muhafazakar Parti'den milletvekili Tracey Crouch'un 'yalnızlık bakanı' olarak atanacağını, 2017 yılında yayınlanan bir rapora göre yalnızlığın günde 15 adet sigara içmek kadar kötü olduğunu, tek başına yaşayan yaşlı insanların bazen haftalarca hiçbir sosyal temas kurmadan yaşadıklarını yazmıştım. Ve yazımı 'Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2015 verilerine göre, nüfusun yüzde 4'üne denk gelen 3.1 milyon kişi, tek başına yaşıyor bize de yalnızlıktan sorumlu bir bakan lazım' diye bitirmiştim.
AK Parti hükümeti; yaşlılara ücretsiz ulaşımdan evde doktor kontrolüne kadar birçok hizmet sunuyor. Yalnızlıktan ya da yaşlılardan sorumlu bir bakan atayarak daha büyük projelere imza atılabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA