Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Birlik olmak ya da olmamak...

Fatih Altaylı'nın sunduğu 'Teke Tek'te Zeytin Dalı Operasyonu tartışılıyordu.
Programda düğmeye basıldıktan sonra 'Savaşa hayır' gibi söylemlerin dile getirilmemesi gerektiğini ifade eden Prof. Celal Şengör, "Savaş çıktıktan sonra, savaş karşıtlığı yapmak bozgunculuktur.
Buna tahammül edilemez. Savaş çıktıktan sonra askerin moralini bozamazsın.
Bu adamlar hayatını ortaya koyuyor; ne için koyuyor?
Senin, benim keyfim için...
Dolayısıyla bunu tartışmak bu adamın moralini bitirir" diye konuştu.
Metin Akpınar ise Posta'dan Alev Gürsoy'a verdiği röportajda, "Afrin operasyonunu destekliyorum.
Afrin operasyonundan bağımsız olarak 'Savaşa hayır' diyorum. Şiddet unsuru yoksa bireyler özgürce düşüncelerini ifade edebilir. Kanaatlerimi özgürce söylediğim için bedel ödenecekse öderim" dedi.
Sezen Aksu'ya, Zeytin Dali Operasyonu sonrası Mehmetçiğe destek veren herhangi bir paylaşımda bulunmadığı gerekçesiyle sevenleri ve takipçileri çok sayıda yorum yaptı. Sert eleştirilere daha fazla dayanamadığı iddia edilen Aksu, tüm sosyal medya hesaplarını kapattı.
Zeytin Dalı Operasyonu'na destek vermek ya da vermemek... Savaşa 'hayır' demek ya da dememek...
Günlerdir bunları tartışıyoruz. Oysa Şengör'ün dediği gibi; savaş çıktıktan sonra askerin moralini bozamazsın.
Mehmetçik bizler için hayatını ortaya koyuyor!
Nokta! Akpınar'ınki bir sanatçıdan beklenmeyecek derecede politik bir yanıt olmuş.
Ahmet Hakan'ın yazdığı gibi 'Demek ki... Metin Akpınar gibi...
'Savaşa hayır' demek de mümkünmüş.' Evet mümkün; savaşa hayır derken masum insanları öldüren bebek katillerine karşı girişilen savaşı destekleyebilirsiniz.
Sezen Aksu ise bu tartışmalara hiç girmemeyi tercih etti. Aksu'yu bir noktaya kadar anlıyorum; daha önce farklı siyasi duruşlar sergilemeye çalıştı, tepki gördü, kimseye yaranamadı. Ama her şeye rağmen Sezen Aksu, Ali, Veli vs.; eğer bu topraklarda yaşıyorsanız, kendinizi Türk hissediyorsanız Mehmetçiğe destek vermelisiniz.
Onlar bizim için şehit oluyorlar.
Savaş çıktıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarları ve Mehmetçiklerin varlığı her şeyden daha önemlidir, gerisi teferruattır. Hangi görüşten olursak olalım; hep birlikte teröristlere karşı dimdik durmayı, birlik olmayı, Türkiye olmayı başarmalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA