Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Müşteri Uber’in yanında!

Uber sürücüleri ile taksi şoförleri arasındaki kavga büyüyor. Uber sürücüleri, İstanbul'da son bir hafta içerisinde üç kez taksicilerin saldırısına uğradı. Taksi şoförleri, Uber'in korsan olduğunu ve haklarının gasp edildiğini söylüyor. Onların haklı olduklarını iki senedir bu köşede yazıyorum. UBER sadece bir bilgisayar yazılımıyla taksi plakası, durak parası vs. ödemeden ülkemizdeki parayı yurt dışına çıkarıyor. Taksi şoförleri daha az para kazanıyor.
Öte yandan taksiciler haklı oldukları bu davada müşterilerden fazla destek görmüyor.
Uber'i kullanmayanlar bile sosyal medyada Uber'i savunuyor.
Çünkü taksicilerin müşterilerine olan kötü davranışlarından insanlar illallah dedi. Kısa mesafe beğenmiyorlar, yağmurlu havada müşteri almıyorlar, yaz sıcağında klima açmıyorlar, arabaların içi çöplük gibi, sigara içiyorlar, küfür ediyorlar vs.
Elbette işini iyi yapan taksi şoförleri de var. Taksicilik zor bir meslek, hele İstanbul trafiğinde 12 saat araba kullanırken hem plaka sahibinin kirasını, benzin parasını, hem de kendi harçlığını çıkarmak stresli bir iş. Sonuçta taksi plakası mafyası, tekel olmuş galericiler; taksi şoförlerinin sırtından geçiniyor.
Ama taksicilerin, mutsuzluklarını ve stresini müşterilerden çıkarmaya hakları yok. Bugün bir belediye otobüs şoförü yanlış yaptı mı onu şikayet edip sonuç alabiliyorsunuz. Ama kötü taksicilerin yaptıkları yanlarına kar kalıyor. Taksi şoförlerini tam anlamıyla denetleyecek bir mekanizma yok.
Haliyle bu işten bütün taksiciler zararlı çıkıyor.
Devlet taksi sorununu kökünden çözmeli. Taksi plakaları rant kapısı olmamalı.
Şoförler plaka sahiplerinin kölesi olmamalı. Bu rant sorunu çözülürse, taksilerde de bu işi layıkıyla yapacak insanlar çalışır.
Uber'e de gerek kalmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA