Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Güneş paneli zorunlu olsun

ABD'nin Kaliforniya eyaleti dünya çapında bir ilke imza atmak üzere. Bugün Kaliforniya Enerji Komisyonu'nda oylamaya açılacak yeni düzenleme kabul edilirse; eyalette inşa edilecek tüm yeni konutların çatılarına güneş paneli monte edilmesi zorunlu kılınacak. Türkiye'nin günlük güneşlenme süresi 7.5 saat. Bu, toplamda ise 110 günlük bir güneşlenme süresine denk geliyor. Yani yıllık 26.2 milyon TEP (Ton Eşdeğer Petrol) enerji potansiyeline sahibiz. Daha önce de yazmıştım; ülkemizde yeni yapılacak evlere güneş paneli kullanma zorunluluğu getirilsin. Elbette bunun inşaat sektörüne ek bir maliyeti olacak ama uzun vadede bu işten herkes kazançlı çıkacak. Örneğin Kaliforniya'da güneş panelli yeni evlerin sahiplerinin, 25 yıl içerisinde evlerdeki enerji masraflarından 50 bin dolar kadar tasarruf edeceği hesaplanmış.
Aklın yolu bir! Güneş, rüzgar vs. yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğimiz sürece petrol ve türevi yakıtlara olan bağımlılığımız azalır, doğamız daha temiz kalır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA