Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sıkıcı haberler seçimi etkiler

Gazete365'in Youtube kanalında yayınlanan 'AK Parti'yi çılgınca savunan amca' videosu fenomen oldu. Tüm Türkiye o amcayı konuşuyor.
Google'a Ceren Kaya yazdığınızda 'Ceren Kaya kimdir?, Ceren Kaya'nın Instagram hesabı ne?' başlıkları çıkıyor. Çünkü birçok insan; 'AK Parti'yi çılgınca savunan amca' videosunda röportajı yapan, çıkan tartışmada sakin tavrını koruyan ve sempatik tavırlarıyla dikkati çeken Ceren Kaya'yı merak ediyor.
Bu röportajdan sonra Gazete365 muhabiri Ceren Kaya'nın Instagram'daki takipçi sayısı, birkaç günde 3 binden 25 bine yükseldi.
Esprili caps'lere de konu olan Kaya, tıpkı AK Parti'yi savunan amca gibi fenomen oldu.

NAL TOPLATIYORLAR!
Bu arada Bakırköy, Bağcılar, Bahçelievler ve Güngören bölgelerinde haberciliğe yoğunlaşan Gazete365'i kutlamak gerek. Fazla kaynakları yok ama sokaktan, halkın arasından habercilik yapıyorlar.
Sıkıcı tartışma programları ve miting yayınları dışında pek bir şey yapmayan ulusal haber kanallarına nal toplatacak seçim röportajlarına imza atıyorlar.
Genelleme yapmak istemem ama ulusal yayın yapan birçok haber kanalı ve haber programı, o kadar sıkıcı seçim yayınları yapıyor ki; bu, siyasetçilerin izlenme oranlarının bile düşük çıkmasına neden oluyor.
Kimse tartışmıyor ama haber kanallarının düşük performansı, seçimlerin sonuçlarını etkileyebilir ve Youtube yayınları öne çıkabilir.
Medyayı hep büyük gazeteler ve ulusal TV kanalları üzerinden konuşuyoruz ama birçok insan seçim haberlerini, sokak röportajlarını TV'den değil, Youtube gibi sosyal medya uygulamalarından takip ediyor. Sınırlı kaynaklara rağmen Gazete365 gibi farklı ve renkli seçim haberleri yapan birçok yerel medya kuruluşu var.
Haber kanalları ve programları daha çok sokağa çıkmalı.
Sokak dediysem; bunlar, İstanbul'da TV kanallarına en yakın semtler olmamalı. Anadolu insanının nabzı tutulmalı, adaylarla ilgili aktüel haberler yapılmalı, halka yeni sistem anlatılmalı. Sadece miting ve tartışma programı yayınlamakla olmaz bu iş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA