Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu sakatlık İslamofobi’ye yaradı

Şampiyonlar Ligi finali bir kez daha futbolun fena halde hayata benzediğini göstermiş oldu. Futbolda her zaman zengin, güçlü takım maça avantajlı başlar ama bu oyunda güçsüzün güçlüyü yenme ihtimali her zaman vardır ve bu yüzden futbol, dünyanın en sevilen sporudur.
Liverpool kadro olarak güçsüz olan taraftı ama Alman teknik adam Jürgen Klopp'un taktik dehası ve takım oyunuyla finale kadar gelmişti. Takımın en büyük silahı ise bu yıl gösterdiği müthiş performansla Messi ve Ronaldo'yu geride bırakan Mısırlı yıldız Muhammed Salah'tı.
Ne yazık ki, futbolda da tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi bazen hak etmeyen, çirkeflik yapan kazanıyor. Liverpool, Salah sakatlana kadar üstün oynayan taraftı. Real Madrid'li Sergio Ramos, sinsice Salah'ı yere düşürürken kolundan tuttu, ağırlığını rakibinin koluna verdi ve omuzundan sakatlanarak gözyaşları içinde sahayı terk etmesine neden oldu.

Salah çıkınca Real Madrid atak yapmaya başladı. Gerçek hayatta olduğu gibi futbolda da başarıda şans önemli bir faktör. Bazen sadece şansızlığın yanında kötü şans da yakanızı bırakmıyor. Liverpool kalecisi mahalle maçlarında bile yapılmayacak iki büyük hata yaptı ve maçı Real Madrid kazandı.
Elbette kazanmak Real Madrid'in DNA'sında var ama bu kez Ramos'un sinsice yaptığı faul ile kazandılar.
Ramos, Salah'ı bilerek sakatlayarak dolaylı yoldan İslamofobi'ye de hizmet etmiş oldu.
'Yok, artık bu kadar da abartma' demeyin! O zaman Liverpoollu taraftarların Salah için besteledikleri meşhur tezahürat gelsin:
'Mo Salah la la la la / Senin için yeterince iyiyse / Benim için de yeterince iyi / Birkaç gol daha atarsa / Ben de Müslüman olup bir camide oturacağım / Olmak istediğim yer orası.' Sosyal medyada da birçok Liverpool taraftarı, 'Salah böyle devam ederse sanırım Müslüman olacağım' benzeri paylaşımlarda bulunuyordu.
Sallah, şu an yaşayan en popüler Müslüman karakter.
Milyonlarca Hristiyan'ın takdir ve sevgisini kazanarak İslamafobi'ye karşı büyük bir mücadele sergiliyordu. IŞİD terör eylemleri yüzünden Müslümanlığa karşı oluşan önyargıyı kırıyordu. Elbette Ramos, Sallah'ı takımı için sakatladı ama dolaylı yoldan da İslamafobi'ye destek vermiş oldu.
Salah sakatlanmasaydı ve maçı Liverpool kazansaydı futboldaki en prestijli ödül Ballon d'Or'u bir Müslüman kazanmış olacaktı. Eğer Salah iyileşemezse milyonlarca insan Dünya Kupası'nda bir Müslüman'ın muhteşem futbolunu da izleyemeyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA