Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Millet bahçesi nasıl olacak?

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın arazisine yapılacak Millet Bahçesi için hazırlanan ilk proje ortaya çıktı. Habertürk'ün haberine göre; Florya'da 11 bin 7 yüz dönüm büyüklüğündeki arazinin ortasında ağaçlarla çevrelenmiş büyük bir gölet olacak. Pistler yürüyüş parkuru, mevcut binalar ise kongre alanı, müze ve sergi salonları olarak değerlendirilecek. Ağaçlandırılmış bölgede içinde organik tarım bahçeleri, botanik parklar, çocuk oyun alanları ve farklı aktivitelere imkan sağlayacak bölümler yapılacak.



Millet Bahçesi'yle ilgili haberleri okurken bir İstanbullu olarak ayrı bir heyecan ve mutluluk duyuyorum. 20 milyonu aşkın nüfusa sahip olan İstanbul yeşile ve parka hasretti. Millet Bahçesi projesi tamamlandığında dünyanın en büyük üçüncü şehir parkı olacak olması, bu hasreti büyük ölçüde giderecektir.
Millet Bahçesi yapılırken ortak akıl devreye girmeli, İstanbul halkının da görüşü alınmalı. Böylece halkın istekleri daha çok karşılanır. "Yine oraya bina dikerler, park alanı az olur" diyenleri bile kıskandıracak bir park yapılmalı. İlk projede de kapalı alan ihtiyacının mevcut binalarla karşılanacağı belirtiliyor zaten.
Mevcut kapalı alanlar aynı zamanda afet durumunda toplanma yeri olacak şekilde dizayn edilmeli. Millet Bahçesi'nde her yerde sigara içilmemeli, sigara içilecek alanlar belirlenmeli. Günümüzde kent parkları sadece yeşil alandan ibaret değil, farklı yaş gruplarından insanlara sunulan aktiviteler de önemli. Millet Bahçesi aynı zamanda İstanbul'un kültürel ve sosyal hayatına hizmet etmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA