Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Metrobüs rüzgarından elektrik üretmek

Her gün Kadıköy'den Yenibosna'ya iş için giden genç mühendis Kerem Deveci, Metrobüs araç kapılarının yanında bulunan acil tahliye vana kapaklarının, yan yana geçen araçların ürettiği rüzgar ile havalandığını görmüş ve aklına buradaki rüzgar ile enerji üretilebileceği fikri gelmiş.
Deveci, Türk Patent Enstitüsü'ne başvurmuş, buradan faydalı model belgesini almış. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden saha testleri için izin istemiş. Deveci'nin teklifi kabul görmüş ve Topkapı Durağı'nda çalışmalarına başlamış.
Enlil ismini verdiği projesiyle Deveci, metrobüslerin geçişi esnasında oluşturduğu rüzgarı yakalayarak 20 bin eve elektrik enerjisi üretecek.

İYİ OLANI GÖRMEK
Öncelikle haberi yapan SABAH gazetesi muhabiri Metin Can'ı kutlarım. Bu çok önemli bir haber.
Türkiye'de Deveci gibi birçok parlak zeka var ama ülkemizde güzel gelişmeleri görmek ya da göstermek istemeyen bir kitle var!
Bu haberle, mühendislerimize fırsat tanınırsa neler yapabileceklerini görmüş olduk.
Sık sık yazıyoruz; gelecek, yenilenebilir enerjide.
Türkiye'nin güneş, su, rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynakları çok büyük. Aslında bizde Deveci gibi zeki, vizyoner mühendisler olduğu sürece bu kaynaklara gerek duymadan da enerji üretebiliriz. Metrobüs rüzgarıyla elektrik üretmek bunun en güzel örneği.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA