Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İşte Avrupa medeniyeti!

İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Libyalı 629 göçmeni taşıyan Aquarius adlı kurtarma gemisine ülkenin tüm limanlarını kapattı. Salvini, Facebook'tan 'Fransa sınırdan insanları geri yolluyor, İspanya da sınırlarını silahlarla koruyor... İtalya bugünden itibaren insan kaçakçılığı ve yasadığı göçe hayır diyecek' diye bir açıklamada bulundu.
Salvini, geçtiğimiz cuma günü 126 göçmeni kurtaran Seefuchs gemisine limanlarını kapamakla suçladığı Malta'yı göçmenler konusunda adil bir yük paylaşımı yapmamakla suçlamıştı.
İtalya, Avrupa'ya kaçmak isteyen Afrikalı göçmenlerin başlıca geçiş kapısı. Salvini'nin bu kararı, diğer Avrupa ülkelerinin bencil, ırkçı tutumu yüzünden daha çok göçmenin Akdeniz'de boğulacağı anlamına gelir. İtalya, bugünkü uygar toplumlara ve Batı medeniyetine şekil veren Rönesans'ın doğduğu yer! Avrupa ülkelerinin göçmen politikaları Batı medeniyetinin ne kadar ırkçı ve bencil olduğunun göstergesidir.
Aquarius isimli gemide, refakatsiz 123 çocuk ve yedi hamile kadın var. Eskiden Afrikalılar'ı köle yapıyorlardı, şimdi ise insanları boğulmaya terk ediyorlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA