Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Güzel köpek senin sayende oldu

Sapanca'da ormanlık bir alanda ayakları ve kuyruğu bedeninden ayrılmış halde bulunan yavru köpeğin hayatını kaybetmesi Türkiye'yi birleştirdi.
Siyasetçilerden, sanatçılardan, halktan mesajlar yağdı.
Tabii bu tabloyu bozmak isteyenler de oldu.
Sosyal medyada 'Yavru köpeğin bacaklarını Suriyeli sığınmacı çocuklar kesti' diye paylaşılan videonun, olayla alakasının olmadığı, 2017 tarihinde Ürdün'de çekildiği ortaya çıktı.
Bu sahte videoyu paylaşanların amacı;
Suriyeli sığınmacılara yönelik provokasyondu.
Bu tür olaylarda sosyal medyada paylaşım yapmadan önce iki kere düşünmekte fayda var.
Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun "İl Jandarma Komutanı'na emir verdim, 'Adam öldürmüş katil gibi faillerini bulun' diye. Bizzat takip ediyorum. Merak etmeyin" demesi de güzel bir gelişmeydi!
Hayvan hakları dernekleri, hayvanseverler yıllardır cezaların artırılması ve bu cezaların anayasaya alınması için uğraşıyorlardı.
Galiba bu kez olacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; hayvanlara karşı işlenen suçların artırılmış cezalar ile anayasaya alınması talebini yeni yasama döneminde gündeme alacağının müjdesini verdi.
Daha önce de saldırıya, işkenceye uğrayan, öldürülen birçok hayvan dostumuz oldu ama Sapanca'daki zavallı yavru köpek sembol oldu. Affet bizi güzel köpek, sana sahip çıkamadık ama senden sonra hiçbir şey eski gibi olmayacak. Hayvan dostlarımız senin sayende biraz daha güvenli yaşayacaklar ve hayvan dostlarımızın düşmanları daha ağır cezalara çarptırılacaklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA