Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hıncal Abi bu yorumu beğenir

Hindistan'ın ünlü ekonomi gazetesi Livemint'in yazarı Faizal Khan, 'Ahlat Ağacı' filmiyle ilgili yazısında, Cannes Film Festivali'nde karşılaştığı Nuri Bilge Ceylan'ı anlatırken şu ifadeyi kullanmış:
"Bir tişört ve avcı pantolonu giyen Nuri Bilge Ceylan; çağdaş sinemanın en iyi film yapımcılarından birinden daha çok, Galatasaray futbol kulübü koçu gibi görünüyor." Bu yorumu en çok, Ceylan'ı törenlerde giydiği gündelik kıyafetlerden dolayı eleştiren Hıncal Abi beğenmiştir.
Cannes'da kırmızı halıda takım elbise giymeye yavaş yavaş alışan Ceylan; demek ki festival boyunca yine günlük kıyafetler tercih etmiş. Faizal Khan, Ceylan'ın SİYAD Ödül Töreni'nde giydiği o meşhur devasa hırkayı görseydi ne derdi acaba?
Evet, Ceylan smokin ve takım elbise giymeyi sevmiyor ama kadife ceketli, fularlı entel sinemacılar gibi de takılmıyor.
Ceylan; hem törenlerdeki gösterişe, hem de sinemacıların üzerlerinde üniforma gibi taşıdıkları kadife ceket ve fulara karşı. O sadece giydiği kıyafetlerin rahat olmasını istiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA