Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Engelli genci almayan minibüsçüler

Kütahya'dan tatil için Alanya'ya giden yürüme engelli genç Cüneyt Demirtaş, bir yakınını ziyaret için Manavgat'a gitmiş.
Daha sonra Alanya'ya dönmek için Manavgat Doğu Garajı'na giden Demirtaş'ı minibüsçüler, 'Tekerlekli sandalyeyi koyacak yer yok' gibi çeşitli bahaneler öne sürerek araçlarına almamışlar. Demirtaş, polisi arayarak durumu bildirmiş ama polisin gerekli girişimlerde bulunması da sorunu çözememiş. Demirtaş, otogarda tam dört saat beklemiş. Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi UKOME Şube Müdürlüğü Manavgat ekipleri duruma müdahale etmiş ve sonunda Demirtaş'ı götürecek bir minibüs bulunmuş.
Ne yazık ki, parasını verip yolculuk yapmak bile bazen engelli vatandaşlar için sorun olabiliyor.
Minibüsler, belediyelerden aldıkları izinle toplu taşımacılık yapıyor. Toplu taşımacılık, aynı zamanda kamu hizmetidir. Bu izni alanlar engelli vatandaşlara da hizmet etmek zorundalar.
'İnsanlık ölmüş!' demeyin; sorun, minibüs denen çağ dışı araçlarda.
Bu kamu hizmetini yerine getirebilmek için gerektiğinde yürüme engelli bir insanın tekerlekli sandalyeyle binebileceği modern, geniş araçlar kullanılmalıdır.
Örneğin, belediyelerin toplu taşıma araçlarında bu özellik var.
Türkiye'de minibüslerin çoğu toplu taşımacılık yapmaya uygun olmayan araçlar, bagajları da yetersiz.
Engellilerin de rahatça binebilecekleri araçlara sahip olanlara taşımacılık izni verilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA