Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Acıyı paylaşmak yetmiyor

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, başını örterek teröre kurban giden Müslümanların ailelerinin yanına gitti. Onlara sarıldı, ağladı. "Bu ülkede doğmayıp burada yaşamayı seçen herkes bizdendir, bu korkunç katliamı yapanlar ise bizden değildir..." dedi, silah yasalarında reform yapma kararı aldı.
Ardern'in insani tepkisini samimi buluyor ve alkışlıyorum. Ama Ardern bir lider olarak şu sorulara yanıt vermeli:
"Bunları yapması için 50 kişinin katledilmesi mi gerekiyordu?", "Ülkesindeki göçmen karşıtı hareketlerle yeterince mücadele etti mi?" Kanada Başbakanı Justin Trudeau de göçmen dostu, samimi, yakışıklı ve popülerdi ama 2017'de Quebec bölgesindeki İslami kültür merkezine düzenlenen saldırıda altı Müslüman namaz kılarken katledilmişti. Daha ne kadar Müslüman katledilecek? Batı medeniyeti ırkçılıkla yüzleşmeli ve daha sert önlemler almalı. Sadece acıyı paylaşmak ırkçılığı bitirmiyor ve kimseyi de geri getirmiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA