Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fatih Terim’in hatası

Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasındaki tazminat krizinde, Terim'in alacağı para çok tartışılmıştı. Terim; sosyal medyada çok hırpalanmış ve paragöz ilan edilmişti. Ben ve bazı yazarlar, Terim'in tazminat almasının hakkı olduğunu ama ona yakışanın parayı bir hayır kurumuna bağışlamak olacağını yazmıştık.
Sonunda Terim davayı kazandı ve TFF'den alacağı 6 milyon liralık tazminatın, gecikmeden doğan faiziyle birlikte Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlanacağı açıklandı.

KRİZ YÖNETİMİ
Kendine yakışanı yaptı, bravo Terim! Şimdi geriye şu soru kalıyor; madem Terim parayı bağışlayacaktı, niye daha önce bunu açıklamadı.
Açıklasaydı, sosyal medyada linç edilmezdi.
Bazıları Terim'in sosyal medyada tepki görünce parayı bağışlama kararı aldığını söylüyor. Ben bu görüşe katılmıyorum. Aradan uzun zaman geçti, Terim zaten linç edildi, parayı cebine koysa ne fark edecekti ki...
Bence Terim'in kafasında en başından beri parayı bağışlama fikri vardı ama bunu söylemedi.
Tıpkı teknik direktörlüğünde olduğu gibi zamanı gelince konuşmayı, hesaplaşmayı ve ders vermeyi tercih etti.
Şimdi birçok kişi Terim'den özür diliyor. Terim, bazılarını pişman etse de bence bu kriz yönetim tarzının modası geçti. Bu; kişilik haklarını ihlal eden bir haberi sonradan sildirmek, tekzip yayınlatmak gibi bir şey. Yalan ya da kötü haber, ne kadar uğraşsan da Google'ın bir köşesinde durur!
Günümüzde sosyal medyada linç edilmek kadar kötü bir şey yok. Kriz yönetimleri de, öncelikle linci durdurmaya yönelik...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA