Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Özkök, bu hatayı yapana ne derdi?

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, AK Parti İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım ile yaptığı söyleşide 'kutu' çıkardığı bölümlerden birine 'İstanbul'dan daha fazla vergi toplamalıyız' başlığını attı. Kutuda "Bunları yapabilmek için İstanbul'dan daha çok vergi almamız gerekir.
Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak. Yani hepsi birbiriyle zincirleme reaksiyon gibi" yazıyordu.
Ben bu söyleşiyi okuduğumda herhalde Binali Yıldırım seçilmek istemiyor dedim. Sosyal medyada da espri konusu oldu bu başlık, muhalefet bu açıklamadan siyasi malzeme çıkardı, muhalif medya bu başlığı internette öne çıkardı.
Sonra Hürriyet'in internet sayfasında bu bölüm "Türkiye'deki vergilerin yüzde 49'unu toplayan İstanbul, bu vergilerden yüzde 10'un altında pay alıyor.
İstanbul'un toplanan vergiden aldığı gelir payının artması lazım" diye değiştirildi.
Nereden nereye! Gazeteyi okuyanlar 'Yandık, ekstra vergiler gelecek' diye düşündü, günün ilerleyen saatlerinde internet sayfasında okuyanlar da 'Helal olsun Yıldırım'a, İstanbul'a daha çok yatırım yapılacak' dediler.
Yapılan hata ile değiştirilen sözler arasında dağlar kadar fark var! Hadi Özkök her şeyi yanlış anlamış yazmış; editör, yazı işleri de mi görmedi bu hatayı.
Her meslekte olduğu gibi gazetecilikte de hatalar olur ama seçime birkaç gün kalmışken böyle büyük bir hatanın yapılması vahim!
Diğer siyasi partiler, hatanın yapıldığı gazete kupürünü alıp duvarlara yapıştırsa insanlar 'Yalan haber bu' der.
Hürriyet'i 20 yıl yöneten Ertuğrul Özkök şimdi genel yayın yönetmeni olsaydı bu hatayı yapana ne derdi, ne ceza verirdi merak ettim doğrusu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA