Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sırtlan öldürmenin cezası

Adıyaman'ın Karagüveç köyü kırsalında beş kişi, çoban köpeklerini çizgili sırtlana saldırttı. Telef olan sırtlanın görüntüleri, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
O şahıslara, kişi başı bin 799 lira idari para cezası uygulandı.
Ayrıca ekosistemde meydana gelen tahribat nedeniyle 16 bin 26 lira tazminat bedelinin beş kişiden tanzim edilmesine yönelik işlem yapıldı.
'Sırtlan bu, köpek değil ki, insan öldürebilir' dediğinizi duyar gibiyim. Evet, o sırtlan Adıyaman'da şehir merkezine inseydi işin rengi değişebilirdi ama her şeye rağmen önce yetkililer aranmalıydı. Çünkü çizgili sırtlan, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nce 'kırmızı liste'ye alındı.
Büyük ihtimalle köylüler, bir sırtlanı öldürmenin adam başı 5 bin lira cezası olduğunu bilmiyordu. İşte sorun da burada başlıyor. Bilseler sırtlanı öldürmezlerdi. Türkiye'de ne yazık ki koruma altında olan vahşi hayvanlar bilinmiyor. Örneğin vaşaklar da görüldüğü yerde genelde öldürülüyor.
Eğitim şart!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA