Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hepsi mühendis oldu

Akın Ünver adlı bir Twitter kullanıcısı, aşağıdaki 2 Mayıs 1985 tarihli Günaydın Gazetesi kupürünü Twitter'da paylaşıp üstüne de 'Hepsi mühendis oldu' yazdı.
Habere bakınca atari salonlarında geçen çocukluğum bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti. Evet, çoğu atari salonu batakhaneden farksızdı, sigara içiliyordu, kavgalar çıkıyordu ama 80 ve 90 kuşağı çocuklar, atari salonlarından çıkmazdı. 'Atari salonundan çıkmayıp sonra hepsi mühendis oldu' yorumu elbette abartılı. Bizim kuşak bu salonlarda River Raid oyununda köprüleri patlata patlata, Street Fighter'da 'aduuuu ket' yapa yapa büyüdü. Bazılarımız iyi yerlere geldi, bazılarımız yerinde saydı.
Bu gazete kupürü paylaşımına yapılan yorumlar da güzeldi...
* "Yazık bu çocuklara (Aselsan'da füze yaptı.)"
* "Atari salonunda jeton atmasaydım, yazılım mühendisi olamazdım desem belki abartı olur. Ama evet payı büyük. Bilgisayardan önce bu makinelerle tanıştım sonuçta."
* "Abim mühendis oldu, ben yönetici. Az kapışmadık ama çok da tokadını yediğim doğrudur."
* "Bilgisayar mühendisi oldum bu makinalar sayesinde... Ortaokulda neredeyse hiç ders çalışmıyordum ama bu makineler yüzünden teknolojiyle tanışan ve onu tam anlamıyla anlayan ilk nesil olduk diyebiliriz."
* "Abim internet kafede bastı, tokadı yapıştırdı. Yurt dışındaki 6.000.000.000 $'lık projede mimarım."
* "Mühendis olamayanlar bile, oyunlar sayesinde, az çok İngilizce öğrendi."
Aradan yıllar geçti; atari salonundan çıkmayan ben, şimdi çocuklarıma "Bırak şu tableti biraz ders çalış" diyorum. Sınav dönemlerinde Playstation'ı, tableti saklıyorum. Ve bu köşede zaman zaman tablet ve cep telefonlarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsediyorum. Slikon Vadisi'nin dahi girişimcilerinin çocuklarını tablet ve bilgisayarla eğitim yapılmayan okullara yolladıklarını örnek gösteriyorum. Oysa Slikon Vadisi'nin dahi mühendisleri de atari salonlarından çıkmadılar ya da evde Commodore 64 ile oynadılar.
Sevgili ebeveynler, paniğe gerek yok. Tablet, cep telefonu bağımlısı çocuklardan da iyi yerlere gelenler çıkacak!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA