Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sağlık turizminde üçüncüyüz

Hollandalı eski milli futbolcu Patrick Kluivert da saç ektirmek için ülkemize gelmiş. Eskiden saç ektirmeye genelde Arap turistler gelir ve onları en çok Cevahir AVM'de görürdük. Şimdi başta Avrupa olmak üzere birçok ülkeden insanlar saç ektirmeye ülkemize geliyorlar. Türkiye saç ekimi işlemlerinde dünyada üçüncü, Avrupa'da birinci sırada. Gelenler en az üç-dört gün kalıyorlar. Sadece estetik operasyon için gelmiyorlar. Birçok hastalık tedavisinde de Türkiye tercih ediliyor. Örneğin karaciğer naklinde Malatya Avrupa'da bir numara.
TÜİK'in verilerine göre, Türkiye'yi sağlık ve tıbbi nedenlerle ziyaret edenlerin sayısı 2013-2017 döneminde toplam 1 milyon 852 bin 975 kişi oldu. Sağlık turizminde Amerika ve Almanya'nın ardından Türkiye üçüncü ülke. Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak, "2019 yılı hedefimiz 1 milyon hastaya ulaşmak ve 10 milyar dolar gelir sağlamak" diyor. Bu başarıda en büyük pay sahibi kuşkusuz doktorlarımız. Gazetelere genelde dayak yedikleri zaman haber olan doktorlarımız aslında birçok ülkedeki meslektaşlarından daha kaliteli ve çalışkanlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA