Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Eski Türkiye yok artık!

Doğu Akdeniz'de; Fransa, ABD, İsrail, Yunanistan gibi ülkeler, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz aramasından rahatsız. Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Türkiye'nin Akdeniz'de petrol ve doğal gaz arayan Fatih sondaj gemisinin çalışanları ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile işbirliği yapan şirketlerin yetkilileri hakkında tutuklama emri çıkarmıştı. Türkiye de bu karara 'Hadi tutukla da görelim' der gibi rest çekmişti.
Şimdi bu krizde ikinci raunt başladı. Rum yönetiminin Doğu Akdeniz'de tek taraflı doğal gaz anlaşmalarına destek veren Avrupa Birliği; bölgede sondaj çalışmaları yapan Türkiye'yi Gümrük Birliği görüşmelerini durdurmakla tehdit etmeye hazırlanıyor.
Bu habere şaşırdık mı? Elbette hayır. İşte Avrupa'nın hak, hukuk, adalet anlayışı bu kadar! Kendi kazançlarını tehdit edecek en küçük gelişmeyi bile hukukun evrensel kurallarını hiçe sayarak bastırmaya çalışıyorlar.
Bugün Yavuz sondaj gemisi de Akdeniz'e doğru yola çıkıyor. Hem Fatih, hem de Yavuz Akdeniz'de doğal gaz ve petrol arayacak. İşte büyük ve güçlü ülke olmak böyledir.
Tehditlere pabuç bırakmayacaksın.
ABD ve AB'nin her dediğini kabul eden eski Türkiye yok artık! Eğer Akdeniz'de doğal gaz ve petrol bulursak Türkiye'yi kimse tutamaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA