Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sorun ‘Her şey dahil’de!

Antalya'nın oteller bölgesindeki 800'e yakın esnaf, turistlerin otellerden çıkıp dükkanlarına gelmediği gerekçesiyle kepenklerini kapatıp ilginç bir eylem yaptı. Beş yıldızlı otellerin önünde toplanan esnaf göbek attı, halay çekti.
Esnaf haklı ama bu Turgut Özal döneminden başlayan bir sorun. Türkiye'de turizm; otel ve tatil köyü demek. Başta Antalya olmak üzere Ege ve Akdeniz sahil şeridinde turistin otelden çıkmasına gerek kalmayacak şekilde 'all inclusive'(her şey dahil) gibi yanlış bir turizm konsepti geliştirdik.
Ucuz fiyat politikası da yanlıştı. Bu sistem, otelleri dolduruyor ama turiste fazla para harcatmıyor.
En kötüsü de bu ucuz tatile turisti alıştırdık.
Çünkü hizmet ve servis kalitesinde dünyada en iyi ülkelerden biriyiz.
Olan oldu artık, bundan sonrasının planı yapılmalı. Ucuz fiyat politikası son bulmalı, 'her şey dahil' uygulaması yerine bulunduğu bölgedeki küçük işletmeleri de mutlu edecek butik otellere daha çok ruhsat verilmeli.

KILIM BONCUK SATMAKLA OLMAZ
Turisti otelin dışına çıkarmakla da iş bitmiyor.
Esnafın incik boncuk, kilim, çakma çanta, gözleme, ayran satmasıyla da dönmez bu çark!
Turiste meyve-sebze festivallerinin dışında daha farklı konseptlerde eğlenceler, aktiviteler sunmalıyız. Turistlerin otelde güneşlenmek yerine dışarı çıkmayı isteyecekleri, keyif alacakları bir tatil ve yaşam kültürü oluşturmalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA