Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şahan gel, 2+1 evden konuş!

Evinin bahçesinde otururken çekilmiş bir fotoğrafını sosyal medya takipçilerinin beğenisine sunan ünlü komedyen Şahan Gökbakar, normalleşme süreci içerisinde açılan AVM ve kuaförlere giden halkla ilgili şu yorumu yaptı:
"Siz sıra olun AVM'lerde, kuaförlerde meç attırın, biz yaktık ateşimizi bekliyoruz... Evdeyiz... #evdekal #coronavirus Not: Öyle evim olsa ben de çıkmam diyenler, öyle de olsa böyle de olsa çıkarsınız... İş evde değil, kafada çözülüyor..." Komedyeni, burjuvası, Atatürk tüccarı köşe yazarı vs. Bunların hepsi aynı, hiç değişmeyecekler! Halkı aşağılamaya doyamıyorlar. Şahan'a milyon dolarlık villasının büyük bahçesinde ateşini yakıp keyfine bakmak yetmemiş, bir de halkı aşağılıyor. AVM'lerde işi olan, nizami bir şekilde sıraya girip bekleyenlere, aylar sonra kuaföre gidebilenlere hakaret ediyor. Eleştirileceğini bildiği için de "Öyle evim olsa ben de çıkmam diyenler, öyle de olsa, böyle de olsa çıkarsınız... İş evde değil, kafada çözülüyor..." diyerek önyargılı yaklaşıyor.

Önceki gün de yazdım; her toplumda kurallara uymayanlar olur, olacaktır. Ancak ABD, Avrupa gibi gelişmiş ülkelerde yaşanan büyük karantina ihlallerini görünce Türk halkının bu süreci gayet güzel yürüttüğünü söyleyebiliriz.
Şahan; ABD'deki plajlardaki kalabalığı, ellerinde silahlarla gösteri yapanları, Almanya'da binlerce insanın karantina tedbirleri kalksın diye sokağa dökülüp maskesiz, omuz omuza gösteriler yapmasını görmedin mi? İngiliz hükümeti, güneş çıktı mı Oxford, Cambridge mezunlarını bile evde tutamıyor, insanlar parklara hücum ediyor!
Türk halkı, karantina yasaklarına büyük oranda uyup bu salgını en az hasarla atlatmak için elinden geleni yapıyor.
Ama Şahan'a filmlerinde halkı aşağılayıp onların sırtından milyonlar kazanmak yetmemiş, bir de halkı aşağılıyor.
Halkın canı zaten burnunda, işinden olmuş, faturasını ödeyemiyor. Bahçesiz, balkonsuz daracık evlerinden haftalardır çıkamıyor. Bir de Şahan'dan azar işitiyorlar!
İş ne evde, ne kafa da çözülür, iş tamamen cebindeki paraya bakar! Parası, büyük bahçeli lüks evleri olanlara uzaktan konuşmak kolay! Gel Şahan 2+1'lik evden konuş, bodrum katında kafanda çöz bakalım karantina bunalımını!

Yabancı dile gerek kalacak mı?
Tesla CEO'su Elon Musk, üzerinde çalıştığı bir teknoloji sayesinde insanların konuşmaya ve dil bilmeye ihtiyacı olmayacağını açıkladı. Buna göre pille çalışan bir çip kafatasına yerleştirilecek ve beyne elektrotlar gönderebilecek.
Musk, "5 yıl içinde konuşmanıza gerek kalmayabilir. Duygusal nedenlerle bunu hâlâ yapabiliriz. Ancak bu cihazlarla çok hızlı ve daha hassas bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Farklı bir dilde mi konuşmak istiyorsunuz? Sorun değil, sadece programı indirin."
Çocukları en azından bir yabancı dil öğrensin diye yıllarca özel okullara, hocalara para akıtan aileler var. Musk'a güveniyorsanız, beş yıl sonra takın çipi kafatasına, indirin programı beyne!

Süper güçlerin şehir hastanesi yok
ABD, koronavirüs salgınında 1 milyon 350 bin hastayla birinci sırada yer alıyor. Rusya da 232 bin vakayla ikinci sıraya yerleşti. Füzeleri, uzay istasyonları, uçak gemileri, devasa orduları olan iki süper güç virüse yenildi. ABD silahlanmaya 2019 yılında 732 milyar, Rusya ise 65 milyar dolar harcamış ama yoğun bakımda hastalarını yatıracak yeterli yatakları yok! New York semalarında akbabalar dolaşıyor, Rusya'nın sağlık sistemi işler acısı! Halka ücretsiz koronavirüs tedavisi sunan şehir hastanelerin yoksa uçak gemisini, nükleer füzeyi ne yapacaksın?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA