Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İstanbul’un toplu taşıma sorunu

Kabataş- Bağcılar tramvay hattında önceki akşam yasağın başlamasına kısa bir süre kala büyük bir yoğunluk yaşandı. Bir vatandaşın çektiği videoda Beyazıt durağında çok sayıda kişinin ayakta, sosyal mesafeye uymayarak yolculuk ettiği görüldü
Vatandaşın eve girmeden önce son ana kadar güzel havanın tadını çıkarması ve sonrasında toplu taşımada yoğunluk yaşanması beklenen bir durum. Her yasak aslında farklı bir sorun yaratıyor.

Dünyanın hiçbir yerinde insanlar yasaklara harfiyen uymuyor ama inatla sorumsuz davrananlar da yok değil.
Toplu taşımalarda yoğunluk olmasın diye mesai saatlerinde değişiklikler yapıldı, yaşlılar ve çocukların sokağa çıkış saatleri farklı, okullar kapalı ama hâlâ belli bölgelerde toplu taşımada büyük yoğunluk yaşanıyor. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin yeterli ek sefer koymadığı, pandemi sürecinde toplu taşıma sistemini verimli yönetmediğine dair eleştiriler var. İBB bu eleştirileri yanıtlamalı, destek istediği noktalar varsa kamuoyu ile paylaşmalı.
Salgınla mücadele domino taşları dizmeye benziyor, bir taş yanlış kondu mu bütün emekler boşa gidiyor! Bu kritik süreçte İBB toplu taşıma kaynaklarını verimli ve akılcı kullanmaya odaklanmalı!

Hızlı ve Öfkeli: Konya!
Polis, sokağa çıkma yasağı saatlerinde Konya- Karaman çevre yolunda 18 araç ve içindeki 63 kişiyi yakaladı. Bu kişiler otomobil yarışı yapmak için bir araya gelmiş iyi mi?
Katılımcılardan toplanan 1000'er lira birinciye ödül olarak verilecekmiş. Polis hepsine 3 bin 150'şer lira ceza kesmiş.
Anlaşılan gençler fazla 'Hızlı ve Öfkeli' filmi izlemiş! Böyle sorumsuz insanlara ibretlik cezalar kesilmeli.

Güzel insan

Sean Penn, önceki gün Malibu'daki evinin önünde temizlik yaparken objektiflere takıldı. Kendini temizliğe kaptıran 60 yaşındaki aktör, üzerindeki kıyafetlerin dağıldığını bile fark etmedi.
İki Oscar ödüllü var ama ego sıfır, 'Masumlar Apartmanı' dizisindeki Safiye gibi kaptırmış kendini temizliğe. Penn'i iyi tanıyanlar için bu fotoğraf sürpriz değil. Ünlü aktör, Katrina Kasırgası, Haiti depremi gibi birçok felakette hemen olay yerine gidip yaralılara yardım ediyor, enkaz kaldırıyor ya da Cemal Kaşıkçı cinayetini araştırmak için İstanbul'a geliyor. İnsan hakları ve çevreye böylesine duyarlı bir insan az bulunur. İyi ki varsın güzel insan.

Öğretmen kalitesi
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın bu yılki oturumlarına ilişkin değerlendirme raporu yayınlandı. Sınava katılan 2 milyon 296 bin 138 adaydan 512 bin 39'u, 150 puan alamadıkları için ilk barajı aşamayıp elendi. 400 bin aday matematikte, 553 bin aday da fende sıfır çekti.
Eğitim sistemindeki sorunları yıllardır tartışıyor ve çözümler üretmeye çalışıyoruz. Elbette bu kadar çok adayın sıfır çekmesinin birçok nedeni var ama o nedenlerden biri olan öğretmen kalitesi genelde tartışılmıyor.
İyi öğretmene düşmek piyango gibi bir şey! Bazen sınırlı imkanlara rağmen devlet okulunda çok yetenekli bir öğretmen harikalar yaratabiliyor, bazen çok popüler bir özel okulda vasat bir öğretmen yüzünden istenilen verim elde edilemiyor. Pandemi sürecinden sonra eğitim sisteminde radikal değişikliklerin yaşanması bekleniyor, bu değişiklikler yapılırken öğretmen kalitesi de yükseltilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA