Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İkinci Ali Koç vakası!

Acun Ilıcalı, Hull City'yi satın aldığında ilk hedefinin Premier Lig'e yükselmek ve sonrasında 'Big Six' diye anılan M. United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, M. City ve Tottenham'ı zorlamak olduğunu açıklamıştı. Belki bir gün Leicester City gibi şampiyon da oluruz demişti.
Ben de Acun'a ne kadar zor bir işe kalkıştığını anlaması için bir loser (kaybediş) belgeseli olan 'Sunderland 'Til I Die'yı izlemesini önermiştim.
Tıpkı Sunderland gibi Hull City de yeni patronla bir hava yakaladı ama sonra rüzgar tersine döndü!



Acun'un gelişiyle birlikte Hull City, Blackburn ve Bournemouth'u yendi. Teknik direktör Grant McCann'in güven tazelediği düşünülüyordu. Ancak Acun üst üste alınan galibiyetlere rağmen Şota Arveladze'yi teknik direktör yaptı. Bu duruma kızan taraftara da "Bize güvenin, farklı planlarımız var" dedi.
Sonrasında Hull City, Şota yönetiminde çıktığı son 6 maçı da kazanamadı. Üstelik son maçta kendi sahalarında lig sonuncusu Barnsley'e kaybettiler.
Ara transfer dönemi bitti, Acun şimdi golcü arıyor!
Bu arada Sunderland hâlâ Premier Lig'e çıkmaya uğraşıyor. Championship'de mücadele o kadar zorlu ki, her şeyi en iyi şekilde yönetmeniz bile yetmiyor! Çünkü Championship, futbolun zirvesi Premier Lig'den önceki durak.
Aslında Hull City'nin iyi bir taraftar kitlesi var, doğru yatırımlarla uzun vadede Premier Lig'e çıkabilir. Ancak Acun, tıpkı Ali Koç gibi gelir gelmez ligi bilen teknik direktörü kovup, Avrupa'da kötü kariyere sahip Şota'yı getirdi. Ve Koç'un ilk senesinde olduğu gibi Acun'un takımı da küme düşme potasına girdi!
Championship'in bütçeleri bizim Süper Lig'in üzerinde! Acun saçma transferlere çok para harcarsa Hull City tribünlerinden "Vizyon başkan dedik küme düşüyoruz" diye tezahüratlar başlar.
Acun bu ne yapacağı belli olmaz! Futbolcuları 'Survivor'da kullanır yine zarar etmez!

***


PUTİN'İ TEKE TEK KAVGADA KİM YENER?
Başlığa çıkardığım bu soru Ekşisözlük'te gündem oldu. Çok çok eskiden savaşlarda krallar, padişahlar teke tek dövüşür, kazanan savaşı da kazanmış sayılırdı. Böylece on binlerce askerin ölmesine gerek kalmazdı!
Bugün böyle fantastik bir olay gerçekleşti diyelim. Putin'i teke tek kavgada kim yener?
Tüy sıklet Macron mu? Çelimsiz Olaf Scholz mu? Karantinada bile parti yapan kilolu Boris Johnson mı?



Eski KGB ajanı, judoda kara kuşak sahibi, Sibirya'da kamp yapıyor, ayı avlayan Putin hepsini ezip geçmez mi?
Joe Biden deseniz, yürüyecek hali yok!
Ekşisözlük'te 60'ıncı yaş gününü 15 barfiks çekerek kutlayan, 1.88 metre boyunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev örnek gösterilmiş. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic de 2 metre boyunda dev gibi bir adam. Ama yakın dövüşte teknik önemli! Kara kuşak sahibi Putin yine yener!
Afrika'dan adı sanı duyulmamış, şöyle vurdu mu bir de yer vuran bir yiğit çıkar mı acaba?

***


DEMEK Kİ OLUYORMUŞ!
Korsan maç yayınlarının engellenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) erişim engelleme yetkisi verilmişti. TFF korsan yayınların tespiti için idari bir birim kurdu. Ve 5 Şubat 2022 itibarıyla başlayan incelemeler sonucunda toplamda tam 866 siteye erişim engeli uygulandı.
Geç kalınmış güzel bir hamle! Demek ki oluyormuş! Biz iki yıldır korsan siteler hem yayıncı kuruluşu hem de kulüpleri zarara sokuyor diye yazıyorduk. Harekete geçmek için yeni yayın ihalesine düşük teklif gelmesi mi gerekiyordu?



İnternette korsanı önlemek zor iş. O kapatılan sitelerin hemen yenileri açılır. İnatla kararlı bir şekilde mücadele edilmeli. Her gün, her saat korsan siteler kapatılmalı.
Yalnız şu soruyu da sormak isterim; bu kadar insan neden korsandan maç izliyor?
Tek yayıncı benim istediğim fiyatı koyarım demekle de olmuyor. İnternet çağında her şeyin kaçağı, korsanı bulunuyor!
Yeni ihaleyi alacak şirket müşteri dostu bir fiyat politikası belirlemeli! Tıpkı Avrupa'daki gibi müşteri makul fiyatı görürse, korsan sitelerden maç izlemekle uğraşmaz!

***


VAR PAZARI!
Göztepe-Galatasaray maçında hakem sürekli VAR monitöründen pozisyonları incelemek zorunda kaldı.
VAR monitörünün önü Perşembe Pazarı gibi kalabalıktı. Her iki takımın yedek kulübesinden de hakem baskı altına alındı. Her maçta aynı manzara!



Türkiye'de VAR monitörünü iki yedek kulübesinin ortasına koymayı kim akıl etti?
Hiç mi Avrupa'dan futbol izlemiyorsunuz?
Avrupa'da VAR monitörü yedek kulübelerinin karşı tarafında yer alıyor!

***


SÜPER LİG UCUZA GİTMESİN!
Süper Lig yayın ihalesinde son teklifin yıllık 2.1 milyar TL'ye ulaştığı söyleniyor.
İhaleye giren şirketlerin korsanı, dövizdeki artışı, üç büyüklerin kötü durumunu bahane ederek fiyat kırdıkları anlaşılıyor.



Üç büyüklerin kötü olması ligin kalitesiz olduğunu göstermez. Aksine daha rekabetçi bir lige sahibiz. Ayrıca mevcut ekonomik durum da bahane edilmemeli! Yeni ihale geleceğe yatırım demek, gelecekte ne olur bilinmez! Abone sayıları yükselirse ihaleyi alan şirket kulüplere ekstra ödeme mi yapar? Yoksa krizi fırsata mı çevirmiş olur?
İhale bu şartlarda yapılmamalı. Türk futbolunun geleceği için TRT devreye girmeli! Türkiye'de futbol büyük bir pazar. Korsanı engelleyerek, akıllı yatırımlarla bu işten herkes para kazanır.

***


YÜZDE 120 KAR!
Elektrik dağıtım hizmeti sunan şirketlerden EnerjiSa Enerji, 2021 yılında 2.28 milyar lira net kar elde ettiğini açıkladı. Şirketin 2020'deki karı 1.09 milyar liraydı.
Faturaların neden yüksek geldiği anlaşıldı galiba!
Evet, dünyada enerji krizi var, Avrupa'da da elektrik fiyatları uçtu lakin EnerjiSa da maşallah önceki yıla göre karını yüzde 120 artırmış!
Elbette özel şirketler kar edecek ama "Devletimizden zamanında büyük destek gördük, her başımız sıkıştığında yardım istedik.
Şimdi bu zor günlerde taşın altına elini koyma sırası bizde" diyen de olmadı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA