Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Korkma, alış artık bu başarılara!

Yerli üretim Bayraktar TB2 SİHA, Rus güçlerine karşı Ukrayna tarafından etkin bir şekilde kullanılıyor.
Ukrayna hükümeti sürekli SİHA'ların vurduğu Rus hedeflerinin videolarını paylaşıyor. Dünya medyasında bu görüntüler yer buluyor.
Dünyanın en saygın dergilerinden Time, Bayraktar TB2'yi konu alan bir haber yaparak Twitter adresine sabitledi. Time'ın bir haberi sabitlemesi yerli silah sanayi için önemli bir halka ilişkiler başarısı.
Öte yandan ülkemizde bazı çevreler bu haberlerden rahatsızlık duyuyor. "Sürekli Bayraktar TB2 gündeme getirilerek Rusya ile aramızı bozmaya ve bizi savaşa çekmeye çalışıyorlar" diyorlar.



Baykar Savunma şirketinin yöneticileri de bu konuda hassas, fazla açıklama yapmıyorlar.
Ancak bazıları "Ama Baykar Savunma, Azerbaycan-Ermenistan savaşında SİHA'ların başarısını sahiplenmişti" diyor.
Elbette Rusya ile Ermenistan'ı aynı kefeye koyamayız. Hükümetin, Ukrayna ve Rusya'ya karşı izlediği başarılı denge politikasına Baykar Savunma da sadık kalıyor. Olması gereken de bu.
Öte yandan medyanın "Bizi savaşa çekmeye çalışıyorlar" söylemini ise yersiz buluyorum. Ukrayna, SİHA görüntülerini psikolojik savaş için kullanıyor. Ve bunu da yapmak zorundalar. SİHA'lar karşısında Rus hava savunmasının ciddi kusurlarını göstermesi Ukrayna askerlerine moral desteği sağlıyor. Ayrıca SİHA'larımız birçok ülkeye satılıyor. İsterse Rusya da alabilir. Rusya dünyada en çok silah satan ülkelerden biri. Onların silahları birçok savaşta ve çatışmada kullanıldı ve kullanılıyor. Bu silahlar başarı elde edip gündem olunca Rus hükümeti ve medyası "Bizi savaşa çekiyorlar", "Aramızı bozmaya çalışıyorlar" demiyor. Biz de dememeliyiz.
Bayraktar TB2 SİHA, Azerbaycan- Ermenistan savaşından sonra, Ruslara karşı da başarı elde ederek kendisini uluslararası alanda kanıtladı. Artık bu tarz başarılara alışmalıyız.
Hükümetin yerli savunma sanayinde elde ettiği başarı hem ekonomimizi güçlendiriyor hem de güçlü bir orduya sahip oluyoruz.
Time bile SİHA'larımızın hakkını teslim ediyorsa, keyfini çıkaralım!

***


ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN
Türk donanmasının amiral gemisi olacak TCG Anadolu, test faaliyetleri için denize açıldı.
TCG Anadolu için çok spekülasyon yapıldı. "Deniz alanlarımızı korumak için böyle bir gemiye ihtiyaç yok"... "Türkiye'den kalkacak uçaklar zaten 30 dakikada Atina'ya ulaşabilir"... "TCG Anadolu, F35 gibi dikey iniş yapabilen uçaklar için yapıldı ama elimizde F35 yok" gibi bir sürü şey söyleniyor!
Tarih konuşanları değil; icraat yapanları yazar! TCG Anadolu ile gücümüze güç kattık.



Evet, ABD, F35'lerimizi vermiyor ama yarının ne getireceği belli olmaz. F35'ler de gelirse TCG Anadolu ile bölgemizdeki bazı ülkelere karşı denizde ciddi üstünlük sağlarız.
Ayrıca TCG Anadolu, klasik uçak gemileriyle karıştırılıyor. Bu gemi, 12 F-35 savaş uçağı, 4 adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri, 2 adet seahawk genel maksat helikopteri ve 2 adet insansız hava araçlık kapasiteye sahip.
Ayrıca zırhlı araçlar ile tank da taşıyabilecek. Yani TCG Anadolu farklı ve çok işlevsel.
F35 olmazsa da gelecekte başka dikey iniş yapan uçak bulunur! Önemli olan uçağın ineceği çok amaçlı TCG Anadolu gibi zor bir projeyi hayata geçirmekti. Ve bu da başarıldı.
Artık Ege ve Akdeniz'de daha güçlüyüz. Şimdi onlar düşünsün!

***


UKRAYNA NEREDE?
ABD'de yapılan bir ankette, seçmenlerin yüzde 62'si, Donald Trump başkan kalsaydı, Rusya, Ukrayna'ya saldıramazdı yönünde görüş bildirdi.
Sürekli gaflara imza atan, toplantılarda uykusu gelen 79 yaşındaki Joe Biden'ın güçlü bir profil çizdiği söylenemez.
Peki, Trump başkan kalsaydı ne olurdu?
İlk işi "Ukrayna nerede?" diye sorardı!
Bunu Trump'ın eski danışmanı John Bolton söylüyor:
"Trump'ın Ukrayna'nın nerede olduğunu bildiğini sanmıyorum. Bir keresinde 'Finlandiya Rusya'ya mı ait?' diye sormuştu."
Bolton'ın Trump'la arası iyi değil ama söyledikleri kulağa inandırıcı geliyor.

***


SOSA GİBİLERDEN UZAK DURACAKSIN!
Fenerbahçeli futbolcu Jose Sosa, Gümüşsuyu'nda bir otelden bir güzelle çıkarken görüntülendi. Sosa'nın alkol şişesini de paltosunun altına saklaması dikkat çekti.



Bekâr adam istediği gibi eğlenir. Kendine baktığı sürece gece hayatı olabilir. Ancak Sosa'nın vasat performansı kendine iyi baktığını göstermiyor.
Sosa gibi emeklilik planları yapan oyunculardan uzak duracaksın. Paranı boşa harcarsın, oynatmazsan arıza çıkar. Oynatınca da Arda Güler gibi genç yetenekler kulübede bekler.
Sosa'nın sahada aldığı süre Arda'ya verilseydi sezonun yıldızı olacaktı.

***


ÇABUK İZLEYİN!
Rusya her alanda yalnızlaştırılırken Amerikalı üç Oscar'lı efsane yönetmen Oliver Stone, 'Ukraine on Fire' adlı belgeselini internette serbest izlemeye açtı.



Belgeselde, Ukrayna'daki CIA'in desteklediği iddia edilen 'Turuncu Devrim'i, Neo-Nazilerin Donbass'taki katliamları, ABD ve NATO'nun bölgedeki planları anlatılıyor.
Yani "Rusya, neden Ukrayna'yı işgal etti?" "Putin haklı mı, haksız mı?" sorularına belki bu belgeselde alternatif yanıtlar bulabilirsiniz.
Elinizi çabuk tutun Rusya'ya dair her şeyin yasaklandığı bugünlerde, bu belgesel de yasaklanabilir!

***


BU KAÇINCI KÖPEK KAZASI?
Nihat Kara, Eskipazar-Karabük karayolu üzerinde aniden yola çıkan köpeğe çarpmamak için aracıyla manevra yaptığı sırada kontrolden çıktı. Araç, ancak taklalar atarak durabildi.



Cana geleceğine mala gelsin! Kara ucuz kurtulmuş.
Yola köpek çıktığı için ya da kaldırımda köpek saldırdığı için ölen birçok insan oldu.
Uygar medeni bir ülkede sahipsiz köpekler bırakın otoyolu, sokakta bile dolaşamaz. Hemen barınağa götürülür.
Köpeklerin sokaklarda aç, sefil dolaşmasına, insanlara saldırmasına, kazalara neden olmasına göz yummak hayvan sevgisi değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA